≫ 

Najmlađi srpski kasapin i Šabanov miljenik ubijen u sačekuši: Bio dobrica, pa skrenuo sa pravog puta

- Šaban mi daje najveći bakšiš, po 100 dinara. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je tada dečak

  • 10

Meta sinoćne pucnjave, prema prvim rezultatima istrage, bio je Stefan Totić (28) koji je od zadobijenih povreda preminuo na putu do bolnice, jer su svi projektili bili usmereni ka suvozačevom mestu gde je sedeo, a pretpostavlja se da je ubica dvojici mladića napravio sačekušu na Dušanovcu. Kako Blic piše, ubijeni Stefan Totić je pre više od 20 godina punio novine kao "najmlađi srpski kasapin".

On se tada, kao dečak, hvalio da više voli kafanu nego Moćne rendžere i da više voli da kolje nego da gleda crtaće. Najdraži gost u mesari i kafani kod njegovog oca bio je pokojni Šaban Šaulić.

Do pucnjave u kojoj je ubijen Stefan Totić, a ranjen njegov saputnik Đorđe S. (25) došlo je kod Dušanovačkog mosta na Voždovcu oko ponoći. Nepoznati napadač, ili više njih, zapucao je sa motora na Đorđa i Stefana koji su bili u svom automobilu - Đorđe za volanom, a Stefan na suvozačevom mestu.

Odmah nakon što su projektili pogodili Stefana, njegov prijatelj Đorđe je automobilom krenuo ka Urgentnom centru, međutim kod Veterinarskog fakulteta u Bulevaru oslobođenja doživeli su saobraćajnu nesreću. Nažalos, za Totića je tada već bilo kasno, a drugi mladić je sa povredama koje nisu opasne po život primljen u bolnicu.

ŠABAN JE MNOGO VOLEO DEČAKA

Pevač je nekoliko godina uzaludno pokušavao da pronađe klinca koji ga je služio u kafani, ali mu to nikako nije polazilo za rukom.

Kada smo pre dve godine pričali sa Šabanom o Stefanu, rekao nam je da mu je velika želja da ponovo vidi Stefana, ali je napomenuo i da je čuo da je dečak krenuo stranputicom.

- Poslednje što sam čuo o njemu je da je trenirao vaterpolo u Partizanu, a posle je krenuo lošim putem - rekao nam je Šaban.

Kao je bio poznat po odličnom pamćenju, Šaban je sa nama rado razgovarao o ovom dečaku i 20 godina kasnije, sa velikom naklonošću i ljubavlju u glasu. I sećao se svakog detalja.

Šaban Šaulić, Krčedin Šaban Šauliće je mnogo voleo dečaka/ Foto: Marko Jovanović

Mali Stefan je pre skoro dve decenije sve mušterije u mesari zasmejao kada je rekao:

- Više volim kafanu nego "Moćne rendžere". A više volim da koljem i obrađujem prasiće nego ga gledam crtaće. I više volim da čitam kuvar nego stripove.

Uvek je koristio priliku da priča da mu je Šaban omiljena mušterija.

- On mi daje najveći bakšiš, po 100 dinara. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je tada dečak.

Legendarni pevač se prijatno iznenadio i obradovao kada smo ga pitali da li se seća Stefana.

- On je tada bio mali, bucmast, jak klinac, a njegov otac je bio moj veliki prijatelj. Držali su pečenjaru na Crvenom krstu u Beogradu. Sećam se da je Stefan uvek imao neku belu kecelju, otac ga je naučio da seče meso i on je to stvarno znao da radi kao veliki i ozbiljan mesar - rekao nam je pre nekog vremena pevač.

- Ja sam ga uvek častio i kupovao mu neki slatkiš. Bio mi je strašno drag jer je bio jedna velika dobrica. Poslednje što znam o njemu je da je kasnije tokom odrastanja trenirao vaterpolo u Partizanu - dodao je.

Na pitanje da li je zaista najviše voleo jagnjeće i praseće nogice, Šaban nam je kroz smeh odgovorio:

- Tačno je. Stefan je baš znao da ih pripremi kako valja.

Nažalost, ni on nije znao šta je sa Stefanom bilo posle, ali uverio nas je da dečaka nikada nije zaboravio. I imao je veliku želju da ga vidi ponovo.

Do Stefana smo pokušalivali da dođemo na sve načine. Na Crvenom krstu, u staroj fotografskoj radnji, takođe su imali samo reči hvale za njega.

- Ma, on je bio prava atrakcija Crvenog krsta. Verujem da je mnogo doprineo tome da kafana njegovog oca dobro radi. Svi su sa osmehom pričali o malom mesaru. Nažalost, mesara Totić je zatvorena pre nekoliko godina i tu više nikoga nema - rekli su nam pre dve godine.

VIDEO: Novak Đoković o Šabanu: Legenda muzičke scene, za mene ikona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Begede

    23. jul 2019 | 13:21

    Dete koje hladnokrvno ubija životinje ne može odrasti u normalnu osobu.

  • R

    23. jul 2019 | 13:59

    Samo budala ce dati detetu da kolje svinju. Ma deca realno ne trebaju ni da gledaju kako se kolju svinje i zivina.

  • Hasan

    23. jul 2019 | 14:14

    To je bila pecenjara kod Duleta Kineza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA