≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ubistvo Danke Ilić (2): Majka slomljena, na ulici je više ne viđaju, deda otvorio dušu reporterima Telegrafa

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 4 min.

Reporteri portala Telegraf borave u selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić

  • 24
Dalibor Dragijević, Zlot, sahrana, Danka Ilić Foto: Privatna arhiva, Nikola Tomić

Na rasvetljavanju slučaja ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, policija radi već 17 dana. Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a kako se veruje, istog dana je i ubijena. Juče je Dalibor sahranjen, a otac i brat su na grob poslali venac s porukom i gerberima.

Otkako su osumnjičeni radnici JKP „Vodovoda“ Dejan Dragijević i Srđan Janković priznali ubistvo deteta, policija detaljno pretresa svaki deo Banjskog polja i okoline. Do sada je pretražen deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice nije pronađeno.

Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

- Što ne kažu gde je telo deteta da roditelji znaju gde im ćerka počiva - u glas kažu meštani dva sela iz kojih potiču osumnjičeni Srđan i Dejan.

Činjenice koje su do sada poznate:

  • Policija već danima češlja selo Zlot u potrazi za telom Danke
  • U petak 5. aprila privedeni su brat i otac osumnjičenog Dejana Dragijevića 
  • Jedan od osumnjičenih priznao zločin
  • Dalibor Dragijević je uhapšen 6. aprila, zajedno sa ocem Radoslavom, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premesti telo ubijene Danke Ilić.
  • Osumnjičeni Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi u Boru 7. aprila
  • Ocu osumnjičenog za ubistvo određen pritvor do 30 dana
  • Direktor borskog Vodovoda podneo ostavku
  • Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost
  • Dalibor Dragijević (40) sahranjen je juče na groblju u selu Zlot

Reporteri portala Telegraf borave u selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih. Policija je pretražila njegova dva imanja, isušena je i septička jama, ali telo male Danke još uvek nije pronađeno. Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sahranjen je juče na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

Iz časa u čas:

19.50 Deda malene Danke otvorio dušu reporterima Telegrafa

Milan Ilić, deda nestale Danke, Danka Ilić, Bor Foto: Telegraf

18.21 Telegraf u soliteru gde je sa roditeljima i bratom živela mala Danka (2) 

Otkako je devojčica nestala, nikada se nije desilo da smo nekoga zatekli u stanu, javlja reporter Telegrafa sa lica mesta.

18.08 Agonija porodice nestale Danke

Ujna jedva smogla snage da nam odgovori

17.35 "Majku male Danke više ni ne viđamo, slomljeni su!"

Meštanin Brestovca za Telegraf.rs otkrio je da se familija Ivane Ilić, majke svirepo ubijene Danke (2), koja živi u ovom mestu, retko može videti na ulicama, a da pradeda dvogodišnje devojčice ide svakoga dana do prodavnice u crnini.

16.06 Ove čudne lokacije oko sela Zlot samo dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke savršeno poznaju

U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice, a pregleda se i korito Zlotske reke i to od Zlota ka mestu Sumrakovac.

Takođe pregledaju se i rezervoari kojih ima mnogo i koji su uglavnom raštrkani.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP "Vodovod" i odlično znaju raspored tih rezervoara, zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mesta i zbog toga je sada fokus potrage na tome.

14.00 "Loše sam, sve moram sama, tragedija": Snimak Svetlane, majke Dalibora Dragijevića koji je sahranjen u Zlotu 

11.48 "Loše mi je, idem u Hitnu pomoć": Jedva izustila majka osumnjičenog za ubistvo malene Danke 

11.01 Policija ušla u selo Sumrakovac na svega 13 kilometara od Zlota: Traga se za telom Danke Ilić (2) 

08.52 Brat i otac iz pritvora Daliboru poslali venac sa crvenim gerberima: Ovo je poslednja poruka

Jutro nakon sahrane na groblju u selu Zlot vlada jeziva tišina.  Na stolu pored groba sveće. Tu je i jedan venac, od Daliborovog oca i brata koji su u pritvoru. Na njemu i poruka.

07.21 Dejan priznao zločin, ali izgubio sećanje o Dankinom telu

06:15 Ko će svedočiti u tužilaštvu o ubistvu Danke Ilić?

Dejanova majka jedina je koja je ostala u porodičnoj kući nakon što su uhapšeni ostali članovi porodice. Ona bi mogla da bude jedan od glavnih svedoka u tužilaštvu.

Jedan od svedoka u tužilaštvu mogao bi da bude i Srđanov otac Dušan Janković. On je tokom potrage za telom devojčice sarađivao sa policijom i odveo ih na svako mesto na kom porodica ima kuću ili zemlju, kako bi bilo detaljno pretraženo.

(Telegraf.rs)

Video: Prekopano dvorište, polomljene igračke i flašice: Tužni snimci iz dvorišta ubijene Danke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.

    12. april 2024 | 07:13

    A zasto bi rekli??? Ni jedan zlocinac ne govori nikad gde je telo. Neka nikada nisu nadjena. Razlog, masakrirana, ne bi li ikad bila pronadjena!!! S' druge strane, jedu, piju na racun Drzave od nasih para, para naroda!!! Zato se i kote tolike ubice, jer znaju, da im ne preti smrt, ne postoji smrtna kazna u Srbiji. U zatvoru postoje razne aktivnosti, teretana, tv. narkotici, trafika...sta ti dusa pozeli. Upoznace druge zatvorenike i vreme ce nekako prolaziti, lekare imaju...nema sta da zafali...Dok, mala nesrecna devojcica, namucena ziva, udarena, udavljena, bacana u djubre a onda ono naj...naj...naj monstruoznije, najverovatnije masakrirana-namucena i mrtva, ne bi li se ikad pronasla, jer mrtvo telo govori, daje podatke, sve sve moguce...U mnogim zemljama, npr.Rusiji, Americi, dvema najvecim svetskim silama, najnaprednijim u tehnici...koriste se razne metode kako bi se doslo do podataka, jer je to i jedini nacin da se sazna istina. Mi Srbi idemo uvek zaobilaznim putem, te je ishod uvek neizvestan...NA ULICE, MENJAJMO ZAKONE, UVODIMO U SKOLE NASTAVE NA TEMU " ZIVOT ", majke, vaspotavajte vase sinove drugacije, ne pravite od njih zlotvore, kako su najbolji, najjaci, jedinstveni, samo oni imaju vrednost, sve ostalo je nejako, bez vrednosti, bez duse...treba ga zgaziti...Sinovi vam postaju barabe, pijandure, siledzije...Majke, gde ste??? Pogledajte primer, kako majka oplakuje svog sina jednog od najvecih pedoktona Srbije, ta majka koja ga je pogresno vaspitavala!!! VELIKO ZLO!!!!

  • Stevan

    12. april 2024 | 12:47

    Da li neko moze da nadleznima postavi sledeca pitanja: kako je moguce da su premestili telo dva dana kasnije, a navodno je telo prvo odbaceno na deponiju koja je u neposrednoj blizini dogadjaja? u okolini mesta je sve bilo blokirano od prvog dana od strane policije, gradjana, vatrogasaca.. kako je neko mogao doci tako blizu i odneti telo? posto su ovi ljudi odmah bili osumnjiceni i praceni, kako nisu praceni u momentu kada je telo premestano? kako majka nije cula nista i da li je utvrdjena njena pozicija u momentu nestanka, ako je udarac kolima bio samo 40 metara od dvorista? svedoci koji su videli danku na ulici, kako nisu culi ni videli nista posle, a sve se desilo u krugu od 30-40 metara (tako rece ministar): zasto je odmah objavljeno da je rec o ubistvu, a nema tela, moglo se sacekati jos koji dan a reci imamo osumnjicene za nestanak male Danke? kao da se unapred znalo da telo nece biti nadjeno. Nadam se da ce pronaci telo kako zbog pravde za ovaj tezak zlocin, tako i zbog roditelja da sahrane svoje dete. Ako se telo ne nadje, pitanje je kako ce se ovo rascivijati na sudu, a i kako se god rascivija, bice mnogo spekulacija.

  • Majka

    12. april 2024 | 05:30

    Tugo moja, anđele moj mali.........💔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA