"Pljušte" otkazi u Crnoj Gori: Zbog zamene beba, smenjen direktor Klinike za ginekologiju Vojislav Mikelić

Mikelić je razrešen na zahtev crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića

  • 5

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Mikelić razrešen je te dužnosti zbog skandala kada je otkriveno da je jedna porodilja otpuštena iz Klinike sa tuđom bebom, prenosi Cdm. On je razrešen na zahtev crnogorskog ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Nezapamćeni skandal u Kliničkom centru CG: Porodilji dali tuđu bebu, suprug tek kod kuće primetio da je dete mnogo sitno

Istovremeno, Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer kako su naveli u toj zdravstvenoj ustanovi, sumnjaju da je reč o sabotaži, prenosi RTCG.

SABOTAŽA, NE SLUČAJNI PROPUST

- Povodom propusta u Odeljenu za terminsku novorođenčad menadžment Kliničkog centra Crne Gore je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu - navodi se u saopštenju KČG.

Kako se navodi, zbog propusta su razrešene dužnosti načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa spornog dana, pokrenuti disciplinski postupci.

Utvrđeno da nije došlo do sistemske greške, već do nesavesnog rada pojedinca, Foto: Pixabay.com

- Menadžment KCCG ispituje sve okolnosti nastalog incidenta. Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške, već do nesavesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole ovakav propust, ne bi bio moguć - napominju iz KČG.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore u sredu je sa porodiljom otpuštena tuđa beba. Zamenu beba uočio je otac koji je primetio da je beba sitnija, a kada su došli kući ustanovili su i da broj narukvice nije isti, nakon čega su se vratili u KCCG po svoje dete.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema igre

    17. maj 2018 | 19:24

    Ovo je pristojna reakcija nadleznih. Pohvale ministarstvu, pa svi oni u zdravstvu neka dobro razmisle. Jos tuzba ostecenih, bice ovo skupa greska u svakom pogledu!!

  • Milan

    17. maj 2018 | 19:50

    Kod nas bi rekli eto desava se ali se brzo i ispravi. I nikom nista

  • Milomir

    17. maj 2018 | 23:39

    U srbiji za takav slucaj rec otkaz ne postoji za nestale bebe isto nikom nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA