U domu "Komanski most" koronom zaražene 32 štićenice: Jedna prebačena u bolnicu

U toku sutrašnjeg dana, tim IJZ testiraće korisnike i zaposlene u muškom paviljonu

  • 0
Bris, bolnica, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) je obavio testiranje štićenica doma JU Zavod “Komanski most”, nakon informacije o pojavi simptoma respiratornih infekcija u ženskom paviljonu ove ustanove, saopšteno je iz IJZ.

- Od 42 štićenice, pozitivan PCR test na novi korona virus imaju njih 32. Takođe, nakon testiranja 14 zaposlenih u ženskom paviljonu, infekcija koronavirusom je potvrđena kod tri osobe. Obavezna mera samoizolacije je određena za sve zaposlene - ističe se u saopštenju IJZ, prenose Vijesti.

U saopštenju IJZ se dodaje da im je iz JU Zavod "Komanski most" saopšteno da su inficirane štićenice dobrog opšteg stanja, osim jedne koja je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru Crne Gore.

- U toku sutrašnjeg dana, tim IJZ testiraće korisnike i zaposlene u muškom paviljonu. Institutu je saopšteno da niko od štićenika i zaposlenih u muškom paviljonu, za sada, nema simptome infekcije novim koronavirusom - zaključuje se u saopštenju.

JU Zavod "Komanski most" je počeo sa radom 1976. godine, kao ustanova za decu i omladinu sa umerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju. Odlukom o organizovanju javne ustanove za smeštaj lica sa posebnim potrebama, od 2. februara 2006. godine JU Zavod „Komanski most” je organizovan kao javna ustanova za smeštaj lica sa mentalnom ometenošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA