≫ 

Nagi muškarac i žena će biti kažnjeni: Policija prekinula sporni performans u Sarajevu

Nakon što su na društvenim mrežama brojni građani negodovali zbog ovakve umetnosti na ulici, pozvana je i policija koja je brzo reagovala i prekinula skup

  • 7
Sarajevo BIH  bosanska policija Foto: Telegraf.rs

Performans koji je trebalo da bude održan na trgu Susan Sontag u Sarajevu do ponoći, prekinut je oko 22:00 sata, zbog neprimerenosti ovakvog umetničkog izražaja, piše Klix.

Reč je o nastupu koji je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi, a ovaj događaj je uzburkao društvene mreže i uznemirio prolaznike s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli.

U jednom momentu glumac je i sišao s bine i prošetao trgom, a žena ga je vratila na binu. Performans je nastavljen na bini, ali i dalje je glumac bio nag.

Nakon što su na društvenim mrežama brojni građani negodovali zbog ovakve umetnosti na ulici, pozvana je i policija koja je brzo reagovala i prekinula skup.

- Utvrđuju se sve okolnosti i biće preduzete zakonom propisane mere protiv organizatora, ali i učesnika - rekli su iz MUP-a KS.

Ističu kako ova aktivnost nije najavljena kao javni skup, što je protivno Zakonu o javnom okupljanju KS.

Osim što aktivnost nije najavljena, ona je i nezakonita s obzirom na to da obnažavanje na javnom mestu spada u prekršaj protiv javnog reda i mira, i kažnjiv je od 200 do 600 KM. Iz policije su kazali da će adekvatno biti kažnjeni i sami umetnici, ali i organizatori.

Inače, još uvek nije moguće utvrditi organizatora ovog događaja s obzirom na to da Narodno pozorište Sarajevo i Vlada KS navode da ovo nije deo projekta "Kultura na ulice".

S druge strane, organizatorka Art Festivala Zvrk Jasmina Prolić navela je kako je reč upravo o tom letnjem programu u Sarajevu.

Video: Policajca i policajku ponela divlja strast, pa se dovatili u javnom WC-u: Ipak, sve im je preselo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    26. jun 2022 | 08:26

    To bi nekada zavrsilo u "Podromaniji" (Bolnica za mentalno oboljele) ili "Jagomiru"( bolnica za alkoholicare) a sada izvide preformans!?

  • Sta reci

    26. jun 2022 | 07:21

    Sve su to ideje donete sa Zapada, Tek ce da nam svuma bude...

  • Zoran

    26. jun 2022 | 08:47

    Da se desio slučaj u Švedskoj rekli bi da su to napredne seksualne slobode a pošto je u pitanju Balkan onda je to prostakluk,seljana i nemoral. Pravda za sve golaće sa Balkana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA