≫ 

Tajna misija Edija Rame: Otkriven cilj sastanaka u Tirani

- Kosovski predsednik Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama pokušavaju da formiraju novu vladu Kosova, a da uopšte ne izađu na birališta - navodi izvor

  • 1

Iako sve političke stranke u Prištini, uključujući Demokratsku partiju tzv. Kosova (DPK), javno traže nove izbore, iza scene se održavaju sastanci i kreiraju se scenariji za formiranje nove vlade bez izlaska na birališta, tvrdi prištinski dnevni list GazetaBlic.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske Hašimu Tačiju, prištinski list navodi da predsednik tzv. Kosova i premijer Albanije Edi Rama ulažu napore da formiraju Vladu tzv. Kosova i izbegnu vanredne izbore.

Prema tim izvorima, Tači i Rama su održali nekoliko "tajnih" sastanka u Tirani, a navodno, prisutni su bili i neki drugi zvaničnici Prištine, ali se ne precizira ko.

- Kosovski predsednik Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama pokušavaju da formiraju novu vladu Kosova, a da uopšte ne izađu na birališta. Albanski premijer preuzeo je "misiju" da pomogne Tačiju u formiranju nove vlade. On čak pokušava da pregovara i nagovori neke stranke na Kosovu da formiraju novu vladu - rekao je izvor i dodao da se u narednim danima očekuje da se intenziviraju napori za postizanje ovog cilja pre 22. avgusta.

GazetaBlic navodi da je bezuspešno pokušala da proveri ove informacije u Predsedništvu tzv. Kosova.

(Telegraf.rs/GazetaBlic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    9. avgust 2019 | 17:17

    Stara klapa de dobro drzi al ce Hag da ih sprzi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA