Protest "1 od 5 miliona", buka ispred RTS-a

U Beogradu je održan 57. protest pod nazivom "Jedan od pet miliona"

  • 52
protest 1 od 5 miliona Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Okupljenima se pre šetnje obratio jedan od organizatora Srđan Marković ocenivši da su jedine promene u zemlji došle od građana koji protestuju i da će, kako je rekao, strpljivi protesti dovesti do promene vlasti.

Potom je pozvao okupljene da krenu ka zgradi RTS-a.

- Hajde da se zaputimo ka jednoj instituciji koja isto je počela da otvara svoja vrata ili samo lažno da ih otvara. 'Ajmo svi ka RTS-u da im kažemo zajedno nešto, šta očekujemo od njih i šta je njihov posao - rekao je Marković.

Do zgrade RTS-a okupljeni su stigli preko Makedonske i Svetogorske ulice.

Posle kraćeg zadržavanja u Takovskoj, okupljeni su se preselili na parking ispred ulaza u Aberdarevoj ulici, gde su ostali do kraja Dnevnika.

Najavljeno je da će skup 18. januara biti posvećen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.

Protest u Kragujevcu

Posle tromesečne pauze, protesti i u Kragujevcu. Građanima, okupljenim putem društvenih mreža, na Đačkom trgu, obratili su se potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, aktivistkinja Biljana Stojković i Srđan Milivojević.

Tepićeva je pozvala je građane na okupljanje, hrabrost i solidarnost, koja je i kako kaže, dovela do puštanja na slobodu Aleksandra Obradovića.

Borba je tek počela, poručeno je sa skupa, a, aktuelna vlast, kako je ocenjeno, je "sve uplašenija".

Prvi protest održan je 8. decembra 2018. i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

(Telegraf.rs/Tanjug/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    4. januar 2020 | 22:09

    Tesko nogama pod ludim glavama. Samo to cu reci.

  • MAKI

    4. januar 2020 | 20:59

    Au Mnogo ih ima sve zajedno 80 zajedno Beograd i Kragujevac.Pa ko ce da ih podrzi kada su svi na luksuznim letovalistima i skijalistima po evropi I svetu...

  • Zarko

    4. januar 2020 | 21:07

    Neartikulisana gomila koja pravi neartikulisanu buku! Potpuno bez cilja, plana. Sve u svemu cirkus koji ne moze da okupi ni 100 ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA