Analitičari o izborima na KiM: "Promene su potrebne, ali ne tako što će Kurti postati diktator"

Analitičar Baton Hadžiju ukazuje da ponovno vraćanje na vlast Jurtijevog Samoopredeljenja nosi ogromne rizike, a njegov izbor za premijera smatra opasnim

  • 0
Aljbin Kurti Aljbin Kurti / Foto: Profimedia

Politički analitičari na Kosovu i Metohiji saglasni su da su kosovskom društvu neophodne promene, ali ne veruju da je to moguće uz lidere poput Aljbina Kurtija, Ise Mustafe i Ramuša Haradinaja, prenosi portal Reporteri.

Analitičar Baton Hadžiju ukazuje da ponovno vraćanje na vlast Jurtijevog Samoopredeljenja nosi ogromne rizike, a njegov izbor za premijera smatra opasnim.

- Izbor Kurtija za premijera vraća nas u diskurs koji je prethodnog puta doveo do sukoba na Kosovu. To je čovek koji ni u čemu ne pravi kompromise. Pokušali smo i znamo da je to trajalo samo za 50 dana - rekao je Hadžiju.

I analitičar Andi Bušati saglasan je da su kosovskom društvu neophodne promene, ali smatra da se to ne može ostvariti sa liderom DSK Isom Mustafom i bivšim premijerom Ramušem Haradinajem, prenosi Kosovo onlajn.

- Podeljeni smo u dva bloka. Promene su potrebne, ali ne tako što će Aljbin Kurti postati diktator na Kosovu. Videli ste da promena uz vođstvo Ise Mustafe nije moguća, a pogotovo se to ne može očekivati uz Haradinajeve "bandite" - izjavio je Bušati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA