Dačić na sastanku sa šefom Delegacije EU u Srbiji: Sledeće nedelje izveštaj EK o napretku Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić informisao je ambasadora Žofrea o aktivnostima koje su u toku u vezi sa ustavnim promenama i donošenjem novog zakona o referendumu

  • 0
Ivica Dacic, SKUPSTINA SEDNICA MINISTRI Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Emanuela Žofrea.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić informisao je ambasadora Žofrea o aktivnostima koje su u toku u vezi sa ustavnim promenama i donošenjem novog zakona o referendumu.

Rekao je da će narednih dana učestvovati na plenarnom zasedanju Venecijanske komisije, koja će u petak, 15.10.2021. zvanično usvojiti mišljenje na predlog ustavnih amandmana.

Tokom sastanka razgovarano je o međustranačkom dijalogu i implementaciji mera koje su dogovorene. Ambasador Žofre je zahvalio predsedniku Narodne skupštine na angažmanu i profesionalnom pristupu u vođenju dijaloga.

Predsednik Narodne skupštine je rekao da se radi na sprovođenju dogovorenih mera i još jednom podvukao da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano.

Ambasador Žofre je informisao da će sledeće nedelje biti objavljen Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i da će ga on predstaviti predsedniku Narodne skupštine i Odboru za Evropske integracije u Narodnoj skupštini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA