Patike Majkla Džordana prodate za 105.000 dolara

Patike je na akukciju dao Preston Truman, momak za lopte Juta Džeza, a dobio ih je od Džordana sa kojim se spriljateljio, jer mu je pred jedan meč u sezoni 1996-97 doneo sos od jabuka

  • 0

Patike koje je Majkl Džordan nosio u legendarnoj utakmici finalne serije sa Jutom 1997. godine u kojoj je igrao bolestan sa temperaturom prodate su za skoro 104.765 dolara!! To je rekordna cena za korištene patike u bilo kom sportu.

Patike je prodao Preston Truman, momak za lopte Juta Džeza, a dobio ih je od Džordana sa kojim se spriljateljio, jer mu je pred jedan meč u sezoni 1996-97 doneo sos od jabuka, što je Džordan konzumirao pred svaku utakmicu.

Džordan je na tom meču dominirao sa 38 poena, 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte za pobedu 90:88 u Solt Lejk Sitiju i vođstvo 3-2 u seriji, dok .

Ime kupca nije saopšteno javnosti, ali je oborio prethodni rekord koji su držale takođe Džordanove korištene patike. Prošlog meseca jedan kolekcionar je platio 31.070 dolara za patike iz njegove ruki sezone.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA