Lavrov: EU je KUKAVICA i NE SME da osudi albanske teroriste!

- Nedavni nemiri u Makedoniji i celokupna situacija na Kosovu ne ulivaju nikakav optimizam i Rusija je veoma zabrinuta zbog takve situacije u regionu - rekao je ministar spoljnih poslova Rusije

  • 14

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije izrazio je veliku zabrinutost povodom sve većeg ispoljavanja "velikoalbanskih" pretenzija. 

- Pozivamo EU da kroz svoje prisustvo na Balkanu obrati posebnu pažnju na te veoma uznemirujuće tendencije, posebno one koje se mogu podvući pod teroristički kontekst - rekao je Lavrov.

Izražavajući zabrinutost zbog novih poziva na Veliku Albaniju, Lavrov je rekao da ne veruje da "iko od razumnih političara može da ostane ravnodušan prema tome".

TREĆI BALKANSKI RAT NA POMOLU: Srbi, Grci, Bugari i Makedonci se ujedinjuju protiv "velike Albanije"?

On je ocenio da su napadi u Kumanovu dobro pripremljene terorističke akcije i ponovio veliku zabrinutost Moskve zbog situacije na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. EU, prema njegovim rečima, ne treba da zauzima kukavički stav da je reč o pojedinačnoj epizodi.

- Ubeđen sam da Brisel zna, ali da time pravdaju neefikasnost vlastitih napora - istakao je Lavrov.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej rus

    15. maj 2015 | 14:33

    Лавров је у праву. Увек говори очигледну истину коју не жели да чује Запад. Нажалост....

  • ...

    15. maj 2015 | 13:56

    Istina sve kukavica do kukavice

  • Integrisanje

    15. maj 2015 | 15:16

    U EU se normalno zivi,standard na nivou,svi rade.Ma kakvi ne mogu oni ni da zamisle sta ih moze strefiti.Moj licni stav je da Srbija moze samo potonuti zajedno sa EU ako nastavimo sa tom politikom. EU je protiv nas a mi zelimo da imo otvorimo novi put Ekonomije kako bi i mi i oni nasli dugo-rocnije resenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA