ŠTA ĆE RAMADANI I ZAHAVI REĆI NA OVO: Menadžeri više ne mogu da budu vlasnici ugovora igrača u Srbiji!

Fudbalski agenti ubuduće neće moći da budu vlasnici ugovora nad igračima, već će im biti dozvoljeno samo da posreduju u transferima

  • 10

Od srede prestaje da važi FIFA Pravilnik o agentima za igrače. Isto važi i za sve licence koje je izdao FSS, i one se moraju vratiti srpskoj kući fudbala.

Istovremeno, istog dana stupa na snagu FIFA Pravilnik o radu sa posrednicima, a isti Pravilnik će u najskorije vreme usvojiti i FSS.

Inače, Svetska kuća fudbala je još prošle godine donela odluku o zabrani vlasništva trećeg lica nad ugovorima igrača. Menadžeri će ubuduće moći da budu samo posrednici u transferima, ali ne i vlasnici ugovora, što naročito u srpskom fudbalu bila česta pojava poslednjih nekoliko godina.

Najskoriji primer je transfer Petra Škuletića u Lokomotivu iz Moskve, kada je od transfera od 4 miliona evra, 800 000 pripalo agentu bivšeg igrača crno-belih.

Jedan od najmoćnijih agenata sveta, Pini Zahavi, je poslednjih godina imao udeo u vlasničkim ugovorima brojnih, pretežno mladih i talentovanih igrača Crvene zvezde i Partizana.

U Srbiji je poslednjih godina najmoćniji agent Fali Ramadani, koji je po pravilu vodio brigu o karijerama najtalentovanijih fudbalera večitih rivala.

Ovakvom odlukom će i oni, a i ostali drugi menadžeri izgubiti dobar deo potencijalne zarade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bn

    1. april 2015 | 08:31

    ..nazalost, to kod nas nece da vazi, bilo kakve rupe zakona, ili sta vec takvi ce da pronadju..

  • Živko

    1. april 2015 | 01:09

    Suvise je lepa vest da bi bila istinita.ipak mi zivimo u zemlji Srbiji.tako da nista od toga

  • peacemaker

    1. april 2015 | 05:39

    Konacno se krece sa mrtve tacke!! Samo jos da zazivi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA