≫ 

Valjevka objavila slike "strave i užasa", iz bolnice kažu: Načinjena je šteta ovakvim fotografijama

O. D. je pokrenula akciju kako bi se prikupila pomoć za ORL odeljenje, iz bolnice kažu da se ograđuju od toga

Opsta bolnica Valjevo Foto: Privatna arhiva, Printskrin: Google.com/maps

Polutruli dušeci, pocepana posteljina, ćebad i jastučnice scena je koju je na ORL odeljenju u Opštoj bolnici Valjevo, kako tvrdi, zatekla Valjevka O. D.

Ona je na tom odeljenju ležala sa svojim detetom, a ono što je videla je, kako je navela - "strava i užas".

O. D. navodi da se na ORL-u u valjevskoj bolnici nalazi 8 dečijih krevetaca i 17 kreveta za odrasle, da deca nemaju na čemu da leže.

Opšta bolnica Valjevo O. D. navodi da ovako izgledaju dušeci u valjevskoj bolnici, Foto: Privatna arhiva

- Dušeci su u fazi raspada, posteljina takođe, ćebad od pre 30, 40 godina, jastuci punjeni seckanim sunđerom... Na tome deca spavaju - rekla je Valjevka.

- U dušecima samo živih stvorenja što nema, sve trulo, raspada se. Na celom odeljenju je samo jedan dušek dobar i to je ostavio neko od pacijenata - navodi O. D. za portal Telegraf.rs.

Zato je odlučila da sama donira za dečije krevete i sve što je za dečiju sobu potrebno: posteljinu, jorgane, dušeke, a onda je pozvala svoje prijatelje da učestvuju ukoliko žele, kako bi opremili celo ORL odeljenje valjevske bolnice.

Opšta bolnica Valjevo Posteljina na kojoj deca spavaju, Foto: Privatna arhiva

Bolnica: Stalno obnavljamo neophodno

Ipak, kako navode iz Opšte bolnice Valjevo za portal Telegraf.rs, ova zdravstvena ustanova konstantno nabavlja i obnavlja opremu, mobilijar i sve što je neophodno da jedna savremena bolnica nesmetano funkcioniše.

- Sve što je neophodno se konstantno nabavlja i obnavlja, prema prioritetima i potrebama, pa i dušeci i posteljine - navode iz valjevske bolnice.

Kažu da su u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući donatorima i ljudima dobre volje, potpuno obnovljena Odeljenja neurologije i pedijatrije, te da je nabavljena i vredna oprema za ostala odeljenja, što iz donacija, što iz sopstvenih sredstava.

Opšta bolnica Valjevo Soba u valjevskoj bolnici na ORL odeljenju, Foto: Privatna arhiva

- Što se tiče navedenog slučaja, Opšta bolnica Valjevo se ograđuje od namera i načina na koji je pomenuta gospođa pokrenula čitavu priču i neće učestvovati na bilo koji način u realizaciji pomenute donacije od strane te osobe - kažu.

Dodaju i da ne mogu da tvrde da su načinjene fotografije autentične, jer "pre svega krše odredbe i zabrane nedozvoljenog snimanja u ustanovi".

- Ne treba da govorimo kakva je nematerijalna šteta načinjena objavljivanjem takvih fotografija - ističu i navode da pacijenti i osoblje na ORL odeljenju rade u pristojnim uslovima.

- Nedavno je i na tom odeljenju bilo donacija koje su boravak i hospitalizaciju učinile prijatnijim. Takođe, u toku ove nedelje na ORL Odeljenje stiže značajna donacija upravo dušeka, a koja nema veze sa slučajem koji se širi po društvenim mrežama. Dakle, ustanova vodi kontinuiranu brigu na poboljšanju opštih uslova, koliko to mogućnosti dozvoljavaju i ovom prilikom takođe zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su do sada pomogli u stvaranju boljih uslova za lečenje i rad medicinskog osoblja - poručili su iz Opšte bolnice Valjevo.

Video: Potresne scene: Deca vezana za radijatore i nameštaj u zavodu Pazarić

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAŠTO KRIJU

    10. februar 2020 | 21:41

    Iskreno, bilo bi mi draže kada bi priznali da je istina i potražili donacije, nego što pokušavaju da prikriju i okrivljuju ženu koja je dala fotografije da se objave. Problemi se ne rešavaju guranjem pod tepih. Jasno je da u zdravstvu nikad nema dovoljno para zbog sve većeg broja skupih dijagnostičkih procedura i još skupljih lekova, ali bolje je i javno potražiti donaciju nego dozvoliti da bolesna deca leže na ovakvim dušecima. Žalosno!

  • Bata

    10. februar 2020 | 22:29

    Zato zvezdi i partizanu po 100-200 miliona eura da se cuvaju ikontrolisu navijaci

  • Ceca

    10. februar 2020 | 23:00

    Da li dotični ljudi iz bolnice misle da bi neko bio toliko lud da objavi nešto ovakvo a da nije istina ? Po njihovo demantu ispada da gospodja laže. I zašto ćutati? Kada se neki doktori i sestre slikaju u bolnici onda nije zabranjeno a kada neki pacjent napravi fotografiju u bolnici onda jeste. Molim vas, o čemu vi to govorite?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA