≫ 

Preminuo mladić (26) iz Paraćina, bio pozitivan na koronu: Obolelo 157 pripadnika MUP-a

U Srbiji je izlečeno više od 400 ljudi

  • 80

Činjenice:

* Potvrđenih slučajeva u zemlji: 4.054

* Broj preminulih u Srbiji: 85

* Na respiratorima se nalazi 146 osoba

* Više od 200 izlečenih građana

* Za sada je širenje virusa usporeno

* Testirano više od 20.958

* Policijski čas radnim danima traje 12 sati dnevno - od 17 do 5

* Tokom proteklog vikenda je trajao 60 sati, za sledeći će tek biti doneta odluka

* Stariji od 65 godina u gradovima ne smeju da napuštaju stanove tokom celog dana

* Zatvoreni su tržni centri, ugostiteljski objekti, zabranjena je šetnja parkovima

* Ukinut je javni prevoz, specijalni prevoz samo za radnike

* Radi se sve veći broj testova i domovi zdravlja spremaju svoje objekte za testiranje na korona virus

* Zaraženo je 423 zdravstvena radnika i oni će, zajedno sa zaraženim pripadnicima vojske i policije, sa lakšim simptomima biti smeštani u banje

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Najduži policijski čas traje od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutro. Stručnjaci zadovoljni zaravnjivanjem krivulje, Srbija u šestoj nedelji borbe.

Iz časa u čas:

22:10 - Broj Borana sa simptomima korona virusa u opadanju

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je večeras da u tom gradu ima 37 osoba zaraženih korona virusom i da je broj onih koji se javljaju sa simptomima zaraze u opadanju.

On je istakao da u situaciji vanrednog stanja u Boru dom zdravlja i bolnica dobro funkcionišu i da postoje dve korona ambulante na teritoriji grada Bora.

Narednih dana očekujemo mnogo mirniji period na teritoriji grada Bora, smatra Milikić.

21:20 - Desilo se ono čega smo se pribojavali, sve je više zaraženih na mestima gde nikako ne sme da ih bude

20:25 - Bliži se najduži i najteži policijski čas (84h): Vaskrs slavimo zatvoreni, ovo su izuzeci od zabrana

19:11 - U većinski srpskim sredinama na KiM obolele još četiri osobe

U većinski srpskim sredinama na KiM registrovane su četiri novozaražene osobe, ukupno obolelo je 49 osoba, jedna je izlečena, a dva lica su do sada preminula, kaže se u dnevnom izveštaju Kancelarije za KiM o situaciji u južnoj pokrajini.

Obolela lica su iz opština Kosovska Mitrovica (23), Zvečan (12), Leposavić (6), Zubin Potok (7), Lipljan (1). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (9), Studentski centar Kosovska Mitrovica (28), KC Niš (3), KC Kragujevac (4), KC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1).

18:42 - Ćuprija i dalje prednjači: U gradovima Pomoravlja 260 zaraženo korona virusom

U gradovima Pomravalja: Jagodini, Ćupriji i Paraćinu, koji su jedan od drugoga udaljeni po desetak kilometara, virusom korone zaraženo je 260 osoba, a testirano je 909.

Najviše testiranih i obolelih je u Ćupriji, a zatim u Paraćinu i Jagodini, objavio je danas predsednik opštine Ćuprija i komanadnt Opštinskog štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić na sajtu opštine.

- U Ćupriji je testirano 428 osoba, pozitivno na virus korone je 145, u Paraćinu su testirano 244 osobe a pozitvno je 71, a u Jagodini je testirano 237 a pozitivno 54 osobe - naveo je Erić.

18:17 - Od korone preminuo mladić iz Paraćina: Imao je samo 26 godina, ali i ozbiljne zdravstvene probleme

Momak star 26 godina iz Trešnjevice kod Paraćina, pozitivan na korona virus, preminuo je u Beogradu. Mladić je imao i druge ozbiljne zdravstvene probleme.

18:01 - U MUP-u 157 obolelih od Covida-19, četvoro preminulo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je kod 157 pripadnika MUP-a potvrđena infekcija virusom korona, a da je četvoro pripadnika policije preminulo od posledica te bolesti.

- To je velika žrtva MUP-a. Trudim se da za svaku porodicu i obolelih i preminulih kolega učinimo sve što je moguće - rekao je Stefanović i izrazio saučešće.

17:30 - Korona u Domu za ometena lica u Blacu gde su se desile 3 smrti u mesec dana: Kakvo je sada stanje?

Od prvog trenutka smo bili obavešteni o tome šta se dešava u Domu za smeštaj odraslih ometenih lica u Blacu, epidemiolog Medicinskog centra u Prokuplju je bio u toku, obišao je i odradio sve što treba, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Branislav Tiodorović, epidemiolog odgovarajući na pitanje Telegrafa o stanju u ovoj ustanovi. U ovom domu ima četiri zaražena korisnika korona virusom i osam zaposlenih, navela je juče dr Darija Kisić Tepavčević.

16:59 - Stigli brzi testovi u Infektivnu kliniku: Ovo je objašnjenje zašto ranije nisu mogli da se koriste

Epidemiolog Branislav Tiodorović potvrdio je da su na Kliniku za infektivne i tropske bolesti KCS stigli brzi testovi za virus korona, koji će sada biti važna pomoć u narednom periodu.

16:52 - Crkva od Vlade tražila prekid zabrane kretanja na Vaskrs, Gojković odgovorio citatom iz Biblije

16:41 - U Zapadnobačkom okrugu 24 zaraženih, najviše u Somboru

Od početka epidemije korona virusa u Srbiji u Zapadnobačkom okrugu registrovane su 24 osobe pozitivne na korona virus, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Najviše zaraženih je u Somboru - rekao je Gojković na redovnoj pres konferenciji o situaciji sa korona virusom.

16:30 - Najmlađa preminula osoba u Srbiji imala je samo 37 godina: "Možda neko i ne zna da boluje"

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović rekao je na pitanje Telegrafa koliko godina je imala najmlađa osoba koja je preminula od korona virusa u Srbiji, da je imala samo 37 godina.

16:22 - Porodice preminulih od korona virusa obaveštavaju se 2 sata kasnije da su njihovi najbliži umrli

Kada pacijent premine od korona virusa sprovode se iste mere u bolnici kao što su i mere za svaki smrtni slučaj koji se inače dogodi na ovom mestu.

- Sprovode se iste mere u bolnici kao što su i mere za svaki smrtni slučaj koji se dogodi u bolnici. Posle dva sata se pacijent sa odeljenja na kome se nalazio prebacuje u odgovarajuću jedinicu patologije ili sudske medicine i nakon dva sata se obaveštava porodica. Takva je procedura. Ona je ista i sada, u jeku epidemije krona virusa - rekao je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo na konferenciji za novinare.

16:11 - Loša situacija u Leskovcu. Umrla zdravstvena radnica, nije korišćena oprema. Ne može: "Neće mene"

Da je situacija u leskovačkoj bolnici loša, te da oprema, prema saznanjima Kriznog štaba, nije korišćena, rekao je na današnjoj konferenicji za medije epidemiolog Branislav Tiodorović. On je rekao da je na Infektivnoj klinici umrla jedna zdravstvena radnica, te da je sedam zaraženih.

16:03 - Ko pruža negu, brine o terapiji i hrani za pacijente i nadzire rad u privremenim bolnicama?

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju epidemije korona virusa u Srbiji epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da rad privremenih bolnica u Nišu, odnosno Hale "Čair" i Studentskog doma kod Medicinskog fakulteta nadziru posebne službe, odnosno da se tamo nalazi koordinator koji vodi taj deo posla.

 

15:51 - "Medicinska sestra sa Zvezdare nije umrla od korone": Lažna uzbuna zbog smrti zdravstvene radnice

Medicinska sestra sa Zvezdare koja je nažalost preminula, nije bila zaražena virusom Kovid 19, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković odgovarajući na novinarska pitanja.

On je na konferenciji za medije rekao da je ta zdravstvena radnica obavljala svoj posao u bolnici na Zvezdari i pre nego što je ta bolnica postala kovid centar.

15:48 - Na čemu se zasniva "srpski scenario", koja su 3 faktora ključna u borbi i koja je karika najslabija?

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković govorio je na današnjoj konferenciji za medije o tri karike koje  su ključne za tzv. "srpski scenario" u borbi protv epidemije korona virusom.

Mere smo uveli na vreme, kako je trebalo, intenzitetom koji je zahtevala epidemiološka situacija - naveo je prvu: - Druga karika je lična i zdravstvena oprema koji imaju svi naši zaposleni, a koji su u kontaktu sa velikim brojem obolelih.

15:20 - U Srbiji od korona virusa obolele 4.054 osobe: Rekordan skok zaraženih, 424 u jednom danu

U Republici Srbiji je do 15 časova 13. aprila registrovano ukupno 4.054 potvrđenih slučajeva COVID 19

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Kriva kretanja broja obolelih u Srbiji od korona virusa - Ilustracija: Nikola Jovanović

15:18 - Još 5 osoba preminulo od korona virusa

U poslednja 24 časa u Srbiji je zabeleženo još 5 smrtnih slučajeva od korona virusa, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Reč je o tri osobe muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti od 76 godina, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Kriva kretanja broja umrlih od korona virusa u Srbiji od 20. marta do 13. aprila - Ilustracija: Nikola Jovanović

14:45 - U Svilajncu zaraženo osmoro ljudi

U opštini Svilajnac od početka epidemije korona virusom je inficirano osmoro ljudi.

Prošlog vikenda testirano je sedmoro ljudi, od kojih su četvori zdravstveni radnici, saopštio je danas Dom zdravlja u Svilajncu.

- Rezultati testova za šest osoba su negativni, uključujući i sve zdravstvene radnike, dok je jedna osoba pozitivna - navedeno je u saopštenju.

14:05 - Peta žrtva korona virusa u Čačku: Preminuo muškarac (69)

Peta žrtva korona virusa u Čačku je muškarac star 69 godina, koji se sa teškom kliničkom slikom nalazio na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Pacijent  je bio hronični bolesnik i njegovo stanje od početka zaraze, bilo je izuzetno nestabilno. Radio je kao samostalni taksista, međutim, od početka vanrednog stanja nije obavljao posao.  Još uvek nije poznato, kako se zarazio, s obzirom da nakon 15. Marta nije izlazio iz kuće i poštovao je meru izolacije, jer se nalazio u rizičnoj grupi.

To je peti smrtni slučaj u Čačku u minulih deset dana, a svi umrli pacijenti bili su muškog pola.

13:28 - Uhapšen direktor Gerontološkog centra u Nišu: Zaraženo 135 korisnika i 4 zaposlenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (47) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti.

13:17 - Korona virus odneo prvu žrtvu u Topoli: Preminuo muškarac koji se lečio u Kragujevcu

Pacijent R. P. (1932) iz sela Trnava, usled teške kliničke slike hospitalizovan je u KC Kragujevac pre tri dana, a juče je izgubio bitku sa opasnim virusom.

Zbog neophodnih epidemioloških mera, porodica preminulog muškarca je u obaveznoj izolaciji, tako da će sahranu, koja će biti održana danas, organizovati opština Topola.

13:16 - Hrabri dečak Marko (3) je bio na respiratoru, ali je pobedio korona virus: Sada je zdrav i kod kuće

Marko Stefanović (3) iz Ritopeka je među najmlađim pacijentima u Srbiji izlečenim od korona virusa. Od subote on je sa svojim roditeljima Katarinom i Milanom, koji nisu krili sreću što konačno mogu da zagrle svog mališana. Za "Novosti" su ispričali šta su sve prošli od decembra, kada je dečak dobio respiratornu infekciju, koja se kasnije iskomplikovala.

Korona virus plakat Foto: covid19.rs

13:06 - Potvrđen i prvi slučaj korona virusa u Petrovcu na Mlavi

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik opštine Duško Nedinić saopštio je da je zvanično potvrđen prvi slučaj infekcije Covid19 na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

12:56 - U Gornjem Milanovcu još jedan slučaj obolelog, ukupno zaraženo 9 osoba

U opštini Gornji Milanoivac zabeležen je još jedan slučaj pozitivne osobe na virus korona, tako da je do sada zaraženo ukupno devet osoba, od kojih su dve na lečenju u Kragujevcu, saopštio je Štab za vanredne situacije u toj opštini.

Kod jedne osobe je i drugi kontrolni test negativan i očekuje se da ta osoba bude otpuštena sa bolničkog lečenja, nakon čega ide u samoizolaciju od 14 dana.

12:33 - "Mama nije ostavila svoje pacijente, iako je bila rizična grupa. Kao kapetan, potonula je sa brodom"

Moja majka je svakoga dana u svaku smenu odlazila vrlo hrabro, bez dileme, iako je znala, kao i ja i otac, da je rizična grupa i da je u prvim redovima u borbi s virusom, kaže za "Blic" Ivana Veljić, ćerka bivše načelnice Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu Dušanke Živković (62), koja je izgubila bitku sa virusom korona.

12:30 - U srpskim sredinama na Kosovu 4 novoobolela, 1 osoba izlečena

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na KIM zabeležena su četiri nova slučaja virusa kovid-19, čime je broj obolelih dostigao 49, saopštio je danas Krizni štab u Severnoj Mitrovici.

Kako je rečenom u Zubinom Potoku registrovana su tri nova pacijenta i jedna osoba iz Leposavića, a ono što ohrabruje jeste da je zabeležen i prvi slučaj izlečenja od te bolesti u Severnoj Mitrovici, prenosi portal Kosovo online.

12:27 - U Jablaničkom okrugu 34 nova slučaja: Ukupno 110 pozitivnih na korona virus

Od 10. aprila do danas u Jablaniččkom okrugu registrovane su još 34 osobe zaražene virusom korona, što čini da je u tom okrugu ukupno zaraženih 110, među kojima je 49 zdravstvenih radnika, izjavio je danas gradonačelnik Leskovca i predsednik Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović.

Kako je naveo, od ukupnog broja u Jablaničkom okrugu, registrovano je 90 pozitivnih u Leskovcu, u Vlasotincu 14, a u Bojniku, Lebanu i Medveđi po 2 osobe, dok su dve osobe preminule, među kojima i doktorka specijalista infektologije.

Najveći broj obolelih je u zdravstvenim ustanovama, od 49 obolelih zdravstvenih radnika 24 su lekari, 17 medicinski tehničari, pet vozača, dve servirke i jedna spremačica.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Kriva kretanja broja obolelih u Srbiji do poslednjeg preseka - Ilustracija: Nikola Jovanović

12:07 - U čačanskoj bolnici postavlja se tunel za dezinfekciju radnika: Rizik unošenja virusa sveden na minimum

Protekle večeri stigli su rezultati 56 uzoraka iz Batajnice i 42 iz Kraljeva. U oba uzorka bila su po četiri pozitivna, tako da je sada ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen korona virus – 44 u Čačku, Gornjem Milanovcu devet, Lučanima tri i Ivanjica jedan.

Ukupno izolovanih na COVID-19 na području Moravičkog okruga je 57.

- U bolnici se postavlja tunel za dezinfekciju radnika koji ulaze i izlaze iz te zdravstvene ustanove, tako da će rizik unošenja i iznošenja infekcije biti znatno umanjen. Kao i mnoge druge stvari, ovo se postiglo zahvaljaujući ličnom angažovanju gradonačelnika i njegovih saradnika - izjavio je Dejan Dabić, pomoćnik direktora čačanske bolnice.

U ambulanti Ljubić bilo je osam pacijenata od čega su četiri sa povišenom temperaturom, tri su upućena na laboratorijske nalaze, a jedan na testiranje.

11:56 - Hoćemo li ovako slaviti i Vaskrs? Par iz Šapca sam za krsnu slavu, ćerke se javile preko video linka

11:06 - Moravički okrug: Ukupno zaraženih 57, novih osam slučajeva

Od testiranih 56 uzoraka iz Batajnice i 42 iz Kraljeva, pozitivno na virus korona bilo je po četiri, odnosno osam, što čini da je sada ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen novi virus 57 na području Moravičkog okruga.

Od toga je 44 pozitivnih u Čačku, devet u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedan u Ivanjici, saopštio je Tim za praćenje virusa korona u Čačku.

11:03 - Predrag pobedio koronu i prvi u Srbiji donirao plazmu: Dobio kafu od cimera Kokeze, zvala ga Brnabić

10:44 - Čačanin izašao ispred zgrade tokom policijskog časa, pa bežao kad je video policiju? Komšije snimale

10:34 - Dezinfekcione barijere za stambene zgrade u Novom Sadu

Više od 4.000 dezobarijera biće postavljene u svim ulazima stambenih zgrada na teritoriji grada, saopšteno je iz Gradske uprave Novog Sada, gde navode je Grad Novi Sad, po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, nabavio ove dezinfekcione barijere.

Novi Sad, policijski čas Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema navodima struke, dezobarijere predstavljaju prvu linija odbrane od ulaska zaraze u objekat, kao i njenog širenja sa objekta na objekat, a koriste se na ulazima u zatvorene prostore.

10:16 - U Vlasotincu sedam novih slučajeva, ukupno 9 zaraženih

U opštini Vlasotince, prema poslednjim rezultatima, registrovano je sedam novih slučajeva zaraženih virusom korona, što sa prethodna dva čini da je na teritoriji Vlasotinca ukupno devet pozitivnih na COVID 19, saopštio je Štab za vanredne situacije.

Novi slučajevi imaju lakšu kliničku sliku, a među pozitivnima je i tehničar Službe hitne pomoći, koji je prevozio pacijenta koji je ranije registrovan kao prvi potvrđeni slučaj sa COVID-19 u vlasotinačkoj opštini.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

10:15 - U Šumadijskom okrugu zaraženo još 3 osobe, ukupno 54

U Kragujevcu je registrovano još troje zaraženih korona virusom, saopštio je danas direktor IZJZ Kragujevac Dragan Vasiljević.

On je dodao da su do sada 54 osobe ukupno pozitivne na COVID 19 u Šumadijskom okrugu.

Od početka je ukupno uzorkovano 633 pacijenta, a u Kragujevcu je registrovano 38 pacijenata zaraženih virusom korona, u Aranđelovcu 13 pacijenta, Topoli 2 i Rači jedan pacijent.

10:10 - Promenljivo stanje pacijenata na respiratorima

Direktor Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Klinickog centra Srbije prof. dr Nebojša Lađević izjavio je da je stanje pacijenata koji se leče na Infektivnoj klinici i Klinici za plućne bolesti promenljivo, ali da su u poboljšanju oni koji se nalaze u jedinicama intenzivne nege.

Infektivna klinika Beograd Foto: Marko Jovanović

Pedeset anesteziologa Kliničkog centra Srbije brine o najtežim pacijentima na respitatorima na Infektivnoj klinici i Klinici za plućne bolesti KC Srbije.

10:05 - Nestorović: Virus korona u Srbiji pod kontrolom

U Srbiji je virus korona pod kontrolom, kaže pulmolog Branimir Nestorović i dodaje da će danas na sednici Kriznog štaba biti odlučeno koliko će trajati policijski čas tokom vaskršnjih praznika.

Beogradski Sajam, Prijem novozaraženih Foto: Nikola Tomić

Situacija je, kako kaže, pod kontrolom, da su do sada samo pooštravane mere, a da se sada razmišlja o popuštanju.

10:04 - Cela Srbija tačno u 10 sati minutom ćutanja odala počast našim lekarima preminulim od korona virusa

09:50 - Još sedam zaraženih u Zlatiborskom okrugu: U Užicu najviše inficiranih osoba

Na području Zlatiborskog okruga testirano je još 28 osoba od kojih je sedam pozitivno na korona virus. Od toga su četiri nova slučaja potvrđena u Užicu, jedna u Arilju, Priboju i Sjenici. Od početka epidemije do danas testirano je 428 osoba i ukupno je potvrđeno 53slučaja infekcije.

09:30 -Valjevac preminuo od korona virusa, zaražena i njegova žena

Valjevac I. G. (45) preminuo je 8. aprila u KBC Zemun od posledica korona virusa, njegova supruga M. G. se i dalje nalazi na lečenju, dok o troje njihove dece brinu komšiluk i tetke. Kako Kurir piše, supruga preminulog je sada stabilno i čeka rezultate drugog testa. O njihovo troje dece, koja su ostala sama u porodičnom domu, brinu porodica i ceo komšiluk.

09:03 - U opštoj bolnici u Ćupriji 27 pacijenata

Na svih pet odeljenja Opšte bolnice u Chupriji, opredeljenih da budu Covid odeljenja, nalazi se 27 pacijenata, izjavio je vršilac dužnosti direktora te ustanove Ivan Milojević.

- Od 27 ljudi, petoro je pozitivno i oni čekaju transport ka tercijarnim ustanovama - rekao je Milojević.

Ćuprija, korona virus Foto: ATA Images

On kaže da bolnica najveći problem ima sa službom anesteziologije jer je pet lekara kovid pozitivno, a još petoro lekara je u samoizolaciji, koji bi ipak trebalo da se vrate uskro.

8:28 - Radnici Bondstila zaraženi korona virusom?

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri izjavio je da su dvoje, od troje ljudi koji su zaraženi u opštini Gjilane, bili radnici u kampu Bondstil.

- Nacionalni institut za javno zdravlje potvrdio je tri nova slučaja kovida-19 u Gnjilanu, dok je sedam osoba negativno - napisao je Haziri na svom Fejsbuk nalogu.

Pojasnio je da je reč "o dvoje ljudi iz Gnjilana koji rade u kampu Bonstil, a treća osoba je supruga ranije zaraženog N.I. iz sela Ladova". Dobra vest je da je od 21 slučaja, 14 u potpunosti izlečeno.

8:15 - Primena krvne plazme u sprečavanju korone uskoro i u Srbiji: Ipak, jedno treba znati

Jedno od mogućih rešenja u sprečavanju širenja korona virusa jeste i lečenje krvnom plazmom pacijenata koji su COVID19 već preležali. Iako je u Srbiji već počelo da se radi na ovoj mogućnosti, stručnjaci upozoravaju da je reč o pomoćnom rešenju i da ono neće biti efikasno za svakoga.

Dr Srđa Janković objasnio je da je lečenje antitelima jedno od najstarijih metoda u modernoj medicini.

KORONA ANTITELA JANKOVIĆ SRĐA JANKOVIĆ,  Univerzitetska dečja klinika Dr Srđa Janković/ Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

7:42 - Andru je 2 dana pre uvođenja vanrednog stanja istekao ugovor o radu: On je, ipak, u žarištu korone 

Andro Obradović nije po struci medicinar, sanitetski automobil vozi nekoliko godina, a samo dva dana pre uvođenja vanrednog stanja, 13. marta, istekao mu je ugovor. Mogao je ovaj Prijepoljac, otići kući, biti na bezbednom i čekati da sve ovo prođe, ali – nije! 

Od prvog dana prijavio se da volontira i vozi sve medicinske radnike tamo gde je neophodno.

Andro Obradović, Prijepolje, volonter Andro Obradović/ FOTO: RINA

7:30 - Počinje prijava za program ekonomskih mera

Od danas privrednici mogu da se prijave za program ekonomskih mera za smanjenje negativnih posledica epidemije. Zainteresovani mogu da se prijave kroz poresku prijavu i da im se početkom maja isplati prvi minimalac.

Pomoć neće dobiti oni koji su otpustili više od 10 odsto radnika.

7:15 - Banje primaju zaražene medicinare, policajce i vojnike

Zdravstveni radnici, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su zaraženi koronavirusom tokom vršenja radne obaveze, biće lečeni u banjama.

Oni će biti upućeni u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu, Institut za rehabilitaciju "Selters banja" u Mladenovcu, Specijalnu bolnicu u Banji Koviljači, Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja" i Specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.  Prvi pacijenti u Vrnjačkoj banji očekuju se danas oko 11 sati, potvrdio je za RTS Dejan Stanojević, direktor SB "Merkur".

7:00 - U 5 završen najduži policijski čas

U Srbiji je jutros u pet sati završen policijski čas, uveden u okviru mera za suzbijanje širenja korona virusa, koji je trajao 60 sati i podrazumevao zabranu kretanja tokom celog vikenda, jer je počeo u petak u 17 sati.

Zabrana kretanja će ponovo biti na snazi danas od 17 časova i trajaće do pet sati ujutru u utorak.

Video: Ovakvo je stanje pacijenata po bolnicama u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momo

    13. april 2020 | 09:12

    Precednik Vucic je uvek uz svoj narod!

  • Milorad

    13. april 2020 | 10:20

    Muka mi je vise od ove teme i onih likova na tv

  • branislav

    13. april 2020 | 07:46

    Nista se ne dobija karantinom i izolacijom posto ovaj virus nece isceznuti sa toplim vremenom...a ne mozete biti stalno u cetiri zida...mislite o tome..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA