JEDINSTVEN MUZIČKI DOGAĐAJ U SRBIJI: Festival vojnih orkestara u Smederevu (FOTO)

U subotu na programu su dva koncerta, dok će nedelja, drugi dan, biti u znaku koncerta filmske muzike

  • 0

Smederevo ovog leta može da se pohvali izuzetnom kulturnom ponudom. Tek što je završen treći po redu festival "Teatar u tvrđavi", a grad se da narednog vikenda organizuje jedinstven muzički događaj u Srbiji – Festival vojnih orkestara.

Gradonačelnica Smedereva ima predlog kako pomoći voćarima čiji je rod "obrao" grad (FOTO)

U subotu, 16. jula na programu su dva koncerta. Na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati nastupa Orkestar Garde vojske Srbije, a sat kasnije, na istom mestu Smederevci će pratiti koncert Duvačkog orkestra Armije Republike Makedonije.

Nedelja, drugi dan festivala, biće u znaku koncerta filmske muzike. Melodije iz filmova koje smo voleli, domaće i strane kinematografije, u ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave, dočaraće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički", pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

Kao vokalni solisti na koncertu će nastupiti Ana Sofrenović, Nebojša Dugalić, Jadranka Jovanović, Igor Pervić, Dejan Cukić, Beti Đorđević, Mirjana Stojanović, Slobodan Stefanović, Mina Lazarević, Dragan Vujić Vujke, Ivana Knežević i Dušica Novaković. Kao solista na violini nastupiće Uroš Kovandžić. Ovo veče obeležiće i zajednički nastup dva vojna orkestra, srpskog i makedonskog.

Foto: Promo Foto: Promo

Voditelji programa biće Ana Sofrenović i Nebojša Dugalić, a ulaznice su u prodaji po 200 dinara (tribine) i 150 za stolice.

Za "Teatar u tvrđavi“ tražila se stolica više: Za publiku ocena - 5! (FOTO)

Foto: Promo Foto: Promo

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Grad Smederevo, a organizator programa je Centar za kulturu Smederevo.

Pogledajate kako je na proslavi Dana nezavisnosti u Beogradu svirao orkestar američke avijacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA