SMRZAVA SE 700 ĐAKA: Učenici u Valjevu nastavu prate u hladnim učionicama

Škola nije nabavila mazut za grejanje iako je polovina oktobra, navodno, dobavljač nije na vreme isporučio robu

  • 13

Oko 720 đaka Osnovne škole "Milovan Glišić“, u naselju Brđani, u Valjevu nastavu prati u hladnim učenicama, zbog čega su od početka nedelje skraćeni časovi.

Ta škola, iako je skoro polovina oktobra, još uvek nije nabavila mazut za grejanje.

MALI, A VELIKI HEROJI SRBIJE! Kako su ova predivna deca sama renovirala svoju učionicu! (FOTO)

Direktorka škole Nataša Badovinac je u kratkom razgovoru rekla da je do problema došlo jer dobavljač, koji se jedini javio na teneder za nabavku mazuta, nije na vreme dopremio energente.

- Časovi su skraćeni od ponedeljka, ali će problem biti rešen već danas, kada će u našu školu stići mazut. Ne znam zašto se roditelji bune i samo da znate Opština nije ništa kriva - rekla je direktorka škole koja je odbila da kaže ko je dobavljač mazuta za tu školu, uz poruku da je "dosta rekla“ i da u kancelariji ima prosvetnu inspekciju.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

I DALJE NEMA GREJANJA U DEČJEM DISPANZERU U UŽICU: Deca i lekari se danima smrzavaju

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić kaže da su o problemu u ovoj školi obavešteni tek juče oko 13 časova, kada im je direktorka prijavila problem, ali je dodala da bi mazut trebalo da stigne u sredu u popodnevnim satima, što se nije dogodilo.

Niske temperature u Valjevu beleže se još početkom oktobra, a valjevska toplana je grejanje pustila još 6. oktobra, tako da se nameće utisak da đaci škole već skoro pola meseca nastavu prate u hladnim učionicama, zbog čega su se pobunili mnogi roditelji, koji su se javili našoj redakciji.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    13. oktobar 2016 | 11:39

    I u Ripnju u O.S Vojvoda Putnik,nema mazuta

  • Cile

    13. oktobar 2016 | 11:12

    Ista je situacija i u Beogradu. Osnovna skola " dr Arčbald Rajs " na Karaburmi takoje nema grejanje danima.Skraceni su casovi,deca se smrzavaju! Pretpostavljam da je u zatvorima sigurno na vreme stiglo grejanje!Sta reci? UŽAS!!!

  • K029

    13. oktobar 2016 | 10:49

    U Krusevcu ista situacija,smrzavaju ae deca u skolama i vrticima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA