NASLEDNICA AGATE KRISTI: Sofi Hana oživljava Herkula Poaroa!

Britanska autorka psiholoških trilera, uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, odabrana je da napiše nove avanture slavnog detektiva, a roman bi trebalo da bude objavljen do kraja 2014.

  • 0

Naredne godine će biti objavljena nova knjiga čiji je glavni junak čuveni Herkul Poaro, i to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o prvom romanu o pronicljivom belgijskom detektivu čiji autor nije Agata Kristi, već će nove avanture Poaroa napisati engleska književnica Sofi Hana!

Naslednici Agate Kristi i izdavačka kuća "Harper Collins" su se dogovorili da ponovo oživi Herkul Poaro, i to 38 godina nakon što je nastradao u noveli "Zavesa", koja je objavljena 1975, neposredno uoči smrti Kristijeve.

Agata je napisala 33 knjige o detektivu čiji su zaštitni znak brižljivo negovani brčići i britak mozak, nažalost, u novom romanu čija je radnja smeštena u tridesete godine prošlog veka neće biti Herkulovog vernog pomoćnika kapetana Hejstingsa.

Sofi Hana, koja je izabrana uz saglasnost Agatinog unuka Metjua Pričarda, kaže da je za nju neverovatna čast i ogromna odgovornost to što je odabrana da nastavi rad najpoznatije autorke krimi romana svih vremena.

Hana, koja je rođena 1971, piše poeziju, kratke priče, ali je ipak najpoznatija po psihološkim trilerima za koje je osvojila brojne britanske književne nagrade.

(Telegraf.rs/Guardian.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA