SPOLJA ŠUPA, UNUTRA DVORAC: Pogledajte montažnu kuću iz snova (FOTO)

Iako spolja izgleda kao neugledna šupa, unutra se krije nekoliko prostorija i karakteristični prozori od poda do plafona

  • 1

Pravi primer za rečenicu da o stvarima ne treba suditi na osnovu spoljašnjeg izgleda je montažna kuća koju je projektovala arhitektonska firma iz Španije "Abaton".

Iako spolja izgleda kao neugledna šupa u najbolju ruku, kada provirite unutra i vidite kako je uređena, shvatićete koliko zapravo spoljašnjost može da zavara.

Dizajneri su je osmislili uzimajući u obzir tri ključne stavke: da bude jednostavna, da ne zagađuje okolinu i da bude udobna onima koji će u njoj živeti.

Unutar 27 metara kvadratnih, koliko zauzima, nalaze se dnevni boravak i kuhinja, kupatilo i spavaća soba. Ono što je čini karakterističnom i pruža joj dovoljno svetlosti su prozori od poda do plafona.

Tavanica je u najvišem delu viša od tri metra, a predviđeno je da u kući udobno živi dvoje ljudi.

Većina materijala koji su upotrebljeni u njenoj izradi se mogu reciklirati, pa s obzirom na to da je montažna, u samo jednom danu možete da je sastavite i rastavite, ali i prenesete gde god poželite.

(Telegraf / Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA