• 3

Kinezi prave svoje Havaje: Spektakularno rajsko ostrvo sa luksuznim hotelima postaće nova hit destinacija (FOTO)

Novi hoteli i kompleksi za zabavu niču svuda

  • 3

Kad se kaže kineski Havaji ljudi misle na rajsko ostrvo na jugu Kine. Ali, nisu prirodne lepote provincije Hainan i gradova Sania i Haiko ono što posetiocima zapadne za oko. Spektakularni novi hoteli i kompleksi za zabavu niču svuda.

Bred Pit gradi luksuzni rizort od 1,5 MILIJARDI dolara u Hrvatskoj?

- Dizajn je postao ključan i veoma važna odlika novih projekata koji se pojavljuju na tržištu - rekao je za CNN arhitekta Skot Miklbast, čija firma projektuje zgrade na Hainanu od 2005. godine. "Ključno je pronaći nešto što vas izdvaja od drugih".

Foto: LAVA Architecture

Jedan od projekata od kojih se najviše očekuje nalaziće se u centralnom delu ostrva, koji će biti čitav kompleks hotela, objekata za zabavu i sport, a zamišljeno je da ima oblik cveta.

Kada ulaze u grad sa istoka, posetioci mogu nehotice da se samo provozaju pored ogromnih i ravnih hotela u obliku krošnji drveća i ne primetivši ih. Izgrađeni su prošle godine.

Foto: YWS Design & Architecture

Nedaleko od prostrane peščane plaže već je izgrađeno pet džinovskih hotela, zakrivljenog oblika, na veštačkom ostrvu koje je napravljeno samo za njih.

Hotel "Aloha" uz sve prateće elemente za zabavu trenutno je u izgradnji, a kada bude završen prostiraće se na 44.000 kvadratnih metara. Radi se po ugledu na "Vaiki" hotel na Havajima i moći će da primi na hiljade gostiju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • pop

    Kinezi su bili sila i pamet i ponovo ce biti najbolji.Svaka im cast.

  • Kalina

    Jos samo da im je ovo nebo ovako vedro i prozracno..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima