• 6

Najdivniji deka na svetu: Volontira na neonatologiji kako bi držao u naručju prevremeno rođene bebe. One ga prosto obožavaju (VIDEO)

Iako je u poslovnom svetu proveo ceo svoj život, kaže da je ovo najbolji posao koji je ikad imao

  • 6

David Dojčman poslednjih 12 godina čini jedno lepo delo. On dva puta nedeljno odlazi na neonatologiju u Atlanti i druži se sa prevremeno rođenim bebama. I to sve kao volonter.

- U redu je, drugar. Biće sve dobro uskoro. Hoćemo malo da se družimo danas i da provedemo neko lepo vreme zajedno? - šapuće David dečaku koji je u inkubatoru mesecima. Sada već može da ga drži u naručju. Dete odlično reaguje na njega.

Šansa da prežive je bila jedan u 200.000: Spojene bliznaknije Evelina i Elizabeta su konačno uspešno razdvojene

Deka provodi vreme sa bebama čiji roditelji ne mogu da posećuju decu svaki dan u bolnici.

- Mnogo roditelja ima decu kod kuće o kojoj, takođe, moraju da brinu. Neki žive daleko i teško im je da dođu do bolnice svakog dana. Zato sam ja tu - kaže požrtvovani čovek.

Foto: Printskrin Facebook

Deca na neonatologiji provode i po nekoliko meseci, a on mi poklanja svu pažnju i ljubav koja im je neophodna kako bi pobedili u životnoj borbi.

- Ti si moje sunce, moje jedino sunce - pevuši David dečaku dok ga drži u naručju.

Roditelji i zdravstveni radnici zovu ga "deka neonatologije". On na dečijem odeljenju širi saosećanje i toplinu onima kojima najviše treba.

- Mislim da im to pomaže da rastu brže i da nabace kilažu. Naše bebe ga obožavaju, a mi smo mu jako zahvalni. On je zaista posebna osoba - kaže jedna od medicinskih sestara.

Foto: Printskrin Facebook

Iako je u poslovnom svetu proveo ceo svoj život, kaže da je ovo najbolji posao koji je ikad imao.

- Neki od mojih prijatelja me pitaju šta ja to radim ovde. I ja im kažem da držim bebe, nekada kake po meni, nekada piške i divno je. Tada me svi začuđeno pitaju zašto to radim. Oni prosto ne razumeju kolika je nagrada za mene to što samo mogu da držim bebu - iskren je David.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Divan dekica.Ja bih ga rado usvojila 😊

  • Licemerka

    Ja bih se plasila da deka ne ispusti slučajno bebu... Ipak godine, refleksi.

  • Jelena

    Divna dusa od coveka. Svaka cast. Ziv bio jako dugo. Koliko znaci bebicama toliko i njemu samome.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima