≫ 

Daniel je majka devojčice sa leukemijom: Kolege se odrekle svog odmora da bi ona bila s ćerkicom

- Ukupno sam dobila četiri godine i šest meseci godišnjeg odmora - rekla je Daniel

  • 1
Tužna devojčica, Mlada, Plače, Maloletnica, Brak, Venčanje pod prisilom, Foto: Profimedia/Alamy

Daniel Berlit iz Nemačke, majka je devojčice Fione, kojoj je u decembru prošle godine dijagnostikovana leukemija. Tada je Fiona imala samo tri godine i Daniel, inače prodavačica u jednom nemačkom trgovinskom lancu, provodila je uz svoju ćerkicu dane i noći, a odmah je iskoristila i svojih 36 dana godišnjeg odmora.

A Daniel tada nije ni znala koliko sjajne kolege ima na poslu. Posle objave njene prijateljice na Fejsbuku, Danieline kolege su odlučile da joj poklone svoje dane godišnjeg odmora. Oni koji su svoje dotad već iskoristili, poklonili su joj svoje prekovremene sate.

- Bila sam u bolnici s Fionom, sedela sam na podu hodnika i samo plakala, nisam mogla da verujem. Oni, ali i kolege iz cele Nemačke, poklonili su mi svoj odmor. Bila sam zaprepaštena, ta spremnost da pomognu bila je jednostavno neverojatna - rekla je Daniel za magazin Fenix.

- Ukupno je 429 kolega doniralo svoj odmor, neki i više od jednog dana. Ukupno sam dobila četiri godine i šest meseci godišnjeg odmora. Sve to vreme bila sam u bezizlaznoj situaciji i tonula sve dublje, a onda se stvorilo toliko puno ruku koje vas uhvate, što vam vraća veru u čovečnost - dodala je.

Fioni, kako je ispričala, trenutno ide jako dobro, preživela je najgore. Preostale su joj još tri hemioterapije, čije nuspojave nisu toliko intenzivne i sve se bliži kraju. Ponovo dobija više slobode i oporavak ide jako dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA