OVO SU NAJJAČE NUKLEARNE SILE NA SVETU: Šta mislite gde je Putin?

Nuklearno oružje sa relativno malim učinkom značajno je jače od najjačeg konvencionalnog eksploziva, a takvo oružje je može da uništi ili ozbiljno da onesposobi ceo jedan grad

  • 24

Iran i šest svetskih sila postigli su istorijski sporazum o iranskom nukleranom programu, na osnovu koga će Teheranu biti ukinute snakcije u zamenu za ograničavanje iranskog nuklearnog programa. Ova informacija je podelila svetsku javnost.

VELIKE SILE POSTIGLE SPORAZUM S IRANOM: Ukinute višegodišnje sankcije, politička pobeda Obame!

Prvi koji se ražestio zbog ove informacije je izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je i kada su bili pregovori u toku, oštro kritikovao ovaj sporazum. On je istakao da se dokument ne bavi iranskim pozivima na uništenje Izraela i da je to "zbunjujuće".

Netanijahu je kritikovao postepeno ukidanje sankcija, istakavši da će svet dozvoliti Iranu da podstanke "više terorizma".

Upozorio je da iranske terorističke aktivnosti obuhvataju preko trideset zemalja na pet kontinenata.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mi smo odlučili da se pozabavimo time koliko nuklearnog oružja postoji i ko ga poseduje. Podatke koje ćemo vam predstaviti su iz ove, 2015. godine.

Države koje poseduju nuklearno naoružanje su SAD, Rusija, Kina, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Izrael, Severna Koreja, Pakistan i Indija.

Pet od tih država se smatraju kao nuklearne sile i sve su potpisnice sporazuma o zabrani širenja atomskog oružja. To su: SAD, Rusija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Kina.

Foto: Wikipedia/Lokal_Profil Foto: Wikipedia/Lokal_Profil

SVET SE PRE 70 GODINA ZAUVEK PROMENIO: Dogodila se najjača EKSPLOZIJA, nuklearno doba je počelo! (FOTO)

Na pravom mestu po broju nuklearnih bojevih glava, nalazi se Rusija koja ih ima 7.500. Iza nje dolazi SAD sa 7.200 bojevih glava, na trećem mestu je Francuska sa "samo" 300.

Malo manje od nje ima Kina, 250, dok Ujedinjeno Kraljevstvo u svom posedu ima 215 bojevih glava. Za Pakistan se veruje da ima između 100 i 120, a Indija od 90 do 110.

Foto: Wikimedia/Michielverbeek Foto: Wikimedia/Michielverbeek

Za Izrael se misli da ima oko 80 nuklearnih bojevih glava, ali nikad nisu priznali postojanje nuklearnog programa niti su potpisali sporazum u vezi širenja nuklearnog oružja.

Na poslednjem mestu se nalazi izolovana Severna Koreja koja često preti Amerikancima sa svojim naoružanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. jul 2015 | 18:58

    Super sad mozemo da letimo svi zajedno u pm

  • ljep covjek

    17. jul 2015 | 22:49

    Ziveo Kim Jong Un

  • buda

    18. jul 2015 | 13:30

    E bas su se vama ipovijedili,Koliko god da ima tih glava opasnost je za covjecanstvo ove planete.Ove bombe su i napravljene da se jednog dana upotrijebe.Pobjednika nece biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA