PARIZ - RIM: Pregovori sa Srbijom do januara!

Francuska i Italija podržavaju otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU do kraja godine, a najkasnije u januaru, poručili su italijanski premijer Enriko Leta i predsednik Francuske Fransoa Oland

  • 3

Francuska i Italija podržavaju otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU do kraja godine, a najkasnije u januaru, poručili su italijanski premijer Enriko Leta i predsednik Francuske Fransoa Oland.

Vlade Francuske i Italije su, na zajedničkom samitu 20. novembra u Rimu, usvojile deklaraciju u kojoj su navele da odlučno podržavaju proces integracije Balkana u EU.

- Imajući u vidu značajan napredak ostvaren ove godine, (dve vlade) iznova upućuju ohrabrenje zemljama regiona da nastave u tom pravcu i sprovedu nužne reforme kako bi dale još više suštine svojoj evropskoj perspektivi -  navedeno je u deklaraciji dostavljenoj Tanjugu iz ambasade Francuske u Beogradu.

- U tom kontekstu, smatramo da pristupni pregovori sa Srbijom mogu da počnu pre kraja godine ili najkasnije u januaru 2014 - poručili su lideri Francuske i Italije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    30. novembar 2013 | 16:36

    Skinite nam se vise s k....

  • Alpski srbin

    30. novembar 2013 | 17:31

    Steta.

  • sasa

    30. novembar 2013 | 23:09

    Doći će i taj dan ..... Ali kad vam mi budemo u interesu, kao naprimjer u ono davno vrijeme. Samo još jedno bolje je imati časnog neprijetelja preko puta nego lažnog prijatelja nasporedo.... Svaka čast švabama imaju svoj kodeks, a ovi samo u očima bolji profit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA