Držala je dijetu, a sad umire! Samo OVO je pojela za poslednje 3 godine (FOTO)

Ona ponekad pojede samo 10 zalogaja hrane

  • 7

Džodi se bori sa anoreksijom već pune tri godine i svesna je da će to biti duga i mukotrpna bitka. Ipak, ona je rešila da podeli svoju priču i fotografije, da bi pomogla onima koji pate od istog poremećaja da se što pre osveste i odaberu život.

Imala je preko 300 kila, pa se zainatila da smrša! Ali, sada je na putu da postane ŽIVI LEŠ! (FOTO) (VIDEO)

Ova devojka je imala samo 25 kilograma i doktori su joj dali 2 dana života, a onda se dogodilo čudo (FOTO)

Džodi-Li Nil je posrnula 2013. godine, kada je njena najbolja prijateljica preminula zbog iznenadnog srčanog udara. Godinu dana posle nesreće dijagnostikovana joj je anoreksija, depresija i anksioznost, a 2015. godine završila je u bolnici gde su je hranili na cevčicu, piše Mirror, a prenosi 24 sata.

Džodi je živela od 20 kalorija dnevno, vežbala je usred noći i tako spala na svega 35 kilograma. Zbog svog stanja, često je padala u nesvest, pa je morala da prekine školske obaveze, a često je imala dramatične ispade pred svojim roditeljima, koji su se bojali najgoreg.

A photo posted by JodieLeighNeil on

Ipak, ove godine, Džodi je doživela trenutak prosvetljenja, kada je morala da bira između života i smrti. Počela je da se bori protiv svog straha od hrane, a njeni prijatelji i porodica su dolazili da igraju  sa njom društvene igre da bi joj obroke učinili što ugodnijima. Ovog juna, Džodi je dostigla zdravu težinu od 62 kilograma i napokon se vratila svom najboljem izdanju. Sada, ova prelepa plavuša objavljuje fotografije zdravog tela na Instagramu da bi pružila podršku i drugima koji pate od istog poremećaja.

- Odjednom mi se upalila sijalica iznad glave. Shvatila sam da nije normalno da sedim na tri peškira dok se kupam, jer mi kičma udara u kadu. Čučanje na WC-šolji, jer mi kosti propadaju kroz dasku, nesvestice, otkazivanje nogu, srčani problemi, drhtavica i konstantan bol je nešto čemu sam želela da se suprotstavim. Takođe, bila sam nasilna prema roditeljima, zadala sam im nekoliko masnica i posekotina dok sam imala svoje ispade boreći se sa glasovima u svojoj glavi - rekla je Džodi, koja danas studira sociologiju, psihologiju i teatrologiju.

A photo posted by JodieLeighNeil on

Prolaznici su je često pitali da li boluje od raka, kada tako izgleda.

- Dobijala sam i užasne komentare od žena koje bi me viđale u marketima, a najmanje bi stalno buljile u mene. Ljudi bi doslovce upirali prstom u mene i komentarisali - izjavila je Džodi.

Opisala je i vreme oporavka.

- Mama mi je donosila predivan escajg i činije i igrali smo društvene igrice dok bih jela, a i provodili smo kvalitetno vreme kao porodica. Popravila sam odnos s mamom, koja mi je uvek bila najbolji prijatelj, a tata i ja se više ne svađamo. Sada mogu slobodno da izađem da nešto pojedem s porodicom, kao i da izađem u noćni klub. Mogu da plešem i da radim sve stvari koje nisam mogla kada sam bila neuhranjena - objasnila je Džodi.

- Sada polažem prve ispite na fakultetu, koje pre nisam mogla, jer je anoreksija uticala da često odlutam ili da se onesvestim, a čak se i ne sećam da sam učila neke stvari - rekla je Džodi.

Prisetila se kobnog događaja kada je sve počelo.

- Nakon što sam saznala da mi je preminula najbolja prijateljica, osećala sam se ekstremno bolesno, uništeno i doživela sam napad panike. Potpuno sam izgubila apetit i više nisam mogla da se fokusiram ni na šta. Izolovala sam se od svih svojih prijatelja, a većinu vremena sam provodila u svojoj sobi. Prestala sam da idem i na fakultet - opisala je svoje stanje.

Džodi je sa 700 kalorija na dan spala na 200, a na kraju, kada je bila na najnižem nivou, jela je 10 kalorija želea za doručak, sok od narandže od 7 kalorija za ručak i nula kalorija rezanaca sa povrćem za večeru. - Sećam se da me jednom otac zatekao kako merim 20 grama banane. Kada me je video šta radim, nije prestao da plače - rekla je.

Uprkos svim problemima, Džodi je i dalje nastavila s radikalnim svakodnevnim vežbanjem od 2 do 5:30 časova ujutro. Njena krv je pokazivala opasno nizak nivo hemoglobina, natrijuma i kalijuma. U januaru 2015. godine, kada je Džodi spala na svega 40 kilograma, primljena je opštu bolnicu, a nakon toga je u februaru prebačena u kliniku u Londonu, gde je provela narednih šest meseci. Porodica je viđala dva puta nedeljno i vikendima.

- Tamo sam izgubila dodatna tri kilograma i bila sam vrlo blizu smrti. Agresivno sam se samopovređivala, nisam jela mesecima, pa su me na silu hranili kroz cevčicu - objasnila je.

Pod stalnim nadzorom i uz pomoć grupne terapije, njeni obroci su postepeno došli do 3000 kalorija, pa je dobijala 1,2 kilograma nedeljno. U junu 2015. godine je dostigla 56 kilograma, što je idealna težina za njenu visinu, pa je otpuštena iz bolnice.

A photo posted by JodieLeighNeil on

Ipak, tri meseca kasnije, u septembru 2015. godine, anoreksija je ponovo preuzela kontrolu i Džodi je počela da koristi tegove kako bi varala na vagi. Opet je spala na svega 35 kilograma i morali su hitno da je prebace u bolnicu, jer joj je nizak nivo natrijuma u ​​krvi prouzrokovao velike srčane probleme.

- Iskreno, sve do sada nisam imala interesovanje i želju da ozdravim, samo sam htela da umrem - rekla je Džodi.

I kada su njeni roditelji izgubili svaku nadu i pripremali se na najgore, Džodi je odlučila da njena bitka nije gotova.

- Lekari su mi rekli da izaberem ili život ili smrt. Izabrala sam oporavak i život - objasnila je.

Iako priznaje da njena bitka s anoreksijom i dalje traje, tinejdžerka je počela da izlazi s momcima i napokon je sposobna da nastavi školovanje.

- Dug je put do potpunog oporavka i ja se još uvek borim - rekla je Džodi.

Pogledajte šta to najčešće Srbe dovodi na ivicu smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    2. novembar 2016 | 12:57

    Bravo devojko. Sad si prava bombonica. Ima dve stvari gde čoveku koske ne trebaju. Na tanjiru i u krevetu. Zapamti to ;-)

  • Psiholog

    2. novembar 2016 | 12:18

    A bila dobra cupi

  • tina

    2. novembar 2016 | 20:51

    Kako je dobila na tezinu Neka ona meni kaze...ja nemogu nikako da se ugojim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA