PUZANJEM DO SAVRŠENOG TELA: Novi fitnes trend zaludeo žene

Prvo pravo kretanje tela čoveka jeste puzanje, pa sasvim ima smisla što je ono novi trenda za oblikovanje i jačanje tela

  • 0

Ako pratite trendove u oblikovanju tela, onda možete zaboraviti na sprave i rekvizite jer je nov fitnes trend - puzanje. Vežba se izvodi na podu i ne zahteva opremu budući da je osnovno pomagalo za nju - težina tela, a uključuje pokrete koje ćete pre videti u vrtićima nego u teretani.

Ako ovu vežbu budete radili SAMO MINUT, imaćete trbušnjake iz snova! A tek sa deset… (VIDEO)

Radite ovu vežbu samo 5 minuta dnevno i imaćete guzu kao Džej Lo (VIDEO)

Trend je predstavljen na Balans festivalu održanom u Velikoj Britaniji, a stručnjaci smatraju da se ovom metodom naše telo vraća u stanje kada se tek razvijalo. Iako nećete baš moći da je radite u javnosti, idealna je u zatvorenom, po celoj kući, u kuhinji ili spavaćoj sobi.

Iako na prvi pogled deluje kao lagana vežba, zapravo nije tako, jer zahteva dobru koordinaciju, u šta ćete se uveriti ako pokušate da je uradite na pravilan način.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Prvo se spustite na sve četiri tako da vam ruke budu potpuno uspravne, a leđa, vrat i glava u ravni. Zatim se lagano podignete u kukovima tako da se kolena odvoje od tla svega nekoliko centimetara i krenite pravo. Ruke i noge se pomeraju po dijagonali, što znači da, recimo, krenete levom rukom i desnom nogom, pa onda desnom rukom i levom nogom i tako tri minuta, sve vreme održavajući telo ravno i držeći glavu gore.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Treneri savetuju da kada počinjete ovu vežbu prvo pokušate da puzite napred i nazad, baš kao što to rade i bebe, i da pazite da je kičma u neutralnom položaju, a da su ruke i noge razmaknute u širini bokova i ramena.

Pogledajte ne koje sve načine možete da puzite:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA