• 0

Zbog čega se pojavljuju bubuljice na temenu i kako da ih se rešite?

Samo oni koji imaju problem sa bubuljicama na temenu glave znaju koliko to može da bude bolno

  • 0

Veliki broj žena muku muči s bubuljicama koje se pojavljuju na temenu, a rešenje ovog problema je u pametnom odabiru šampona za kosu.

Kao i obične bubuljice na licu i ove se pojavljuju usled nečistoća na temenu, a izazvane su mrtvim ćelijama, ostacima prljavštine i znoja koji se nakuplja tokom dana. Stalno nošenje kapa i šešira utiče da teme glave ne može da diše pa tako postaje povoljno tlo za razvijanje bakterija.

Jedan od uzroka pojave bubuljica u kosi mogu da budu hormonske promene tokom menstruacije, a obično se povlače nakon prolaska PMS-a.

Šamponi koji pomažu pri uklanjanju bubuljica s temena glave su oni sa dodatim esencijama ruzmarina, lavande ili čajevca. U omiljeni šampon sami možete staviti nekoliko kapi pomenutih eteričnih ulja.

Tokom pranja kose jako je važno da teme dobro izmasirate vrhovima prstiju i tako skinete sloj mrtvih ćelija. Redovno češljanje temena takođe pomaže tako što pokreće cirkulaciju temena i ravnomerno raspoređuje sebum.

Dobra stvar je što se ove bubuljice brzo povlače nakon pojave, a ako imate problem s nekim koje su uporne i ne nestaju, najbolje je da se obratite dermatologu.

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima