• 33

"Moj muž je užasan u krevetu": Iznenađujući razlog zbog kojeg vam je seks u braku dosadan

Ako vam je seks u braku ili dugoj vezi postao dosadan i rutinski, najverovatnije je u ovome problem

  • 33

Nije retkost da partneri odluče da ostanu u vezi ili braku čak i kada među njima ne postoji "hemija" i kad je seks jako loš. Neki pronalaze ventil "sa strane", upuštajući se u kratkoročne seks veze, a drugi se jednostavno potisnu ovaj segnment života u drugi plan i okrenu se deci. U ovom drugom slučaju se najčešće radi o ženama, koje su ređe sklone prevarama u braku, potvrdile su brojne statistike.

Ali, da li mora tako? Šta raditi kad ste u ljubavi sa čovekom s kojim vam je seks užasan? Da li postoji način da se popravi?

U takvoj situaciji našla se jedna Amrikanka koja je svoj slučaj opisala psihologu i zatražila pomoć.

- Imam 58 godina, a udata sam već 30. Iako volim svog muža, fizički mi je vrlo odbojan. U seksu je dosadan i uvek je takav bio. Pokušala sam da mu objasnim da je predigra važna, ali kao da sam se obraćala zidu. Što na jedno uvo uđe, izađe na drugo. Ne želim da ga povredim i kažem mu da je očajan u seksu, ali ne mogu više da trpim. Da li možete da mi pomognete? I, molim vas, samo nemojte predlagati savetovanje za parove, jer on nikada na to ne bi pristao... - napisala je.

Par u krevetu, smoreni, los seks, impotencija, raskid

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Kako pomoći muškarcu koji ne želi da čuje da ima problem? I da li je on taj kome je potrebna pomoć ili pak ženi koja je nezadovoljna u krevetu? Odgovor na ova pitanja dala je seks-terapeutkinja i psiholog Pamela Stivenson Konoli.

- Mnogi ljudi se nađu u brakovima u kojima ne postoji privlačnost među partnerima. Takve situacije duboko unesrećuju partnere, a neretko dovode do potrage za vanbračnim zadovoljstvom ili čak razdvajanja - posebno ako se radi o osobama koji seks smatraju veoma bitnim segmentom veze. Ali, kako je seksualnost samo jedan aspekt veze, veliki broj parova daje prednost onim drugim lepim stvarima koje ih spajaju i ulepšavaju im život. Dosadan seks je često odraz neiskrene veze ili one u kojoj parovi kriju svoje pravo "ja". Neki partneri zaobilaze svoja osećanja prema partneru - bes, ljutnju, ljubomoru i tako dalje - i ljubav vode rutinski, pribegavaju dobro uvežbanim pokretima kako bi izbegli svađu. To što ste Vi toliko dugo u vezi sa osobom koja vam je fizički neprivlačna i sa kojom imate jako loš seks ukazuje na to da ni Vas samu seks ne zanima mnogo. Govori o tome da postoji dosta pozitivnih strana vašeg braka koje nadmašuju loše stanje u krevetu. Osim toga, to što ga do sada niste ostavili svedoči i o tome da ne želite da menjate život, kao i da sebe smatrate žrtvom ove veze. Ukoliko Vaš partner ne želi da ide na savetovanje, predlažem Vama da idete, jer očigledno Vam je potrebna pomoć da donesete odluku o svom daljem životu.

Da li ste se nekada zapitali koliko ste iskreni prema partneru? Da li pribegavate rutini smao kako biste "gurnuli probleme pod tepih"? 

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mira

    Ako bar jedan partner ima dovoljno maste, seks ne moze nikako da bude los, bez obzira da li ne on meni fizicki odbonan ili ne. Kad sam sa nekim muskarcem koji je ili stidljiv ili malo lenj, onda ja preuzmem inicijativu i bude fantasticno. Pa ne treba cekati sve na gotovo da neko drugi odradi, moramo se truditi da sami napravimo nesto dobrim. Uvek mi je dobro u seksu zato sto zelim da bude dobro i uradim sve da uzivamo oboje.

  • Ralex

    U braku smo 3 godine i nemamo dece.. Ja bih svaki dan bar jednom a zena kaze da je boli glava ili uopšte nije zainteresovana..

  • Ivana

    Ko hoće nadje način, a ko neće nadje razlog !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima