≫ 

5 razloga zbog kojih muževi pričaju da "mrze svoje žene", a to uopšte nije tačno

Sve se svodi na to da dvoje ljudi ne dobijaju jedan od drugog ono što žele

  • 2
Zena koja zvoca, zvocanje, svadja

Foto: Shutterstock

Brak je suđen da traje zauvek - sudeći po ljubavnim pesmama, filmovima i knjigama, a zauvek je baš baš neodređeno i dugo vreme. Realnost je pak, drugačija.

Čak i najzdraviji i najsrećniji brakovi zahtevaju određen trud da ostanu takvi. Ali, šta se tačno desi kada dođe do toga da muškarac pomisli, pa još izgovori - JA MRZIM SVOJU ŽENU.

Ne, to nije mržnja. To je samo osećaj zbog niza situacija i činjenice da s godinama postajemo sve sebičniji. Ovo su komplikovana osećanja, ali šta treba uraditi ako želite da spasete svoju vezu?

Ustvari je normalno da ponekad "mrzite" svoju ženu

Svaka duga veza je podložna osećanjima kao što su ljutnja, bes, razočarenje itd. Deca, karijera i kuća zahtevaju održavanje. Takođe, treba održavati ljubav i strast.

Zaboravili ste koliko je zabavno voleti svoju ženu

Nekada ste organizovali vikend izlaske i razne zajedničke avanture. Ovih dana, zabava izgleda kao poslednja stvar u glavi vaše žene i to vas frustrira i dosadno vam je. Iako žene osećaju isto, muškarci to više pokazuju.

Uloga mame je sada u prvom planu

dete knjiga, beba, mama, majka, trudnoca

Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy

Za one koji još uvek žive sa decom, roditeljstvo je velika odgovornost i istraživanja pokazuju da su mame više posvećene roditeljstvu nego očevi. U tom slučaju muž ima osećaj da su se prioriteti promenili i da je on poslednji na listi. Muškarci se češće osećaju odbačenim u braku. Njima nedostaje opuštena, lagana veza sa svojom suprugom, bez stresa, kao na početku veze pre dece.

Ignorisanje problema je gore od svađe

Prepirka u produktivnom smislu je pozitivna zato što znači da je oboma i dalje stalo. I loša komunikacija je dobra komunikacija, to znači da taj odnos i dalje ima šanse za popravku. Najgore je kada nema komunikacije uopšte. To može dovesti do toga da se supružnici razdvoje iako žive zajedno. Da spavaju u odvojenim krevetima, imaju različite rasporede, ne pričaju o tome šta im se dešava u životu, imaju različito društvo i jednostavno ne trebaju jedno drugom maltene ni za šta.

Uzmite u obzir da je problem možda u vama, a ne u vašoj ženi

Depresija i anksioznost mogu prouzrokovati da neko ne vidi dobro sve aspekte u svom životu, uključujući i svoju vezu, i jednostavno ne vide pravu sliku odnosa.

Savet: Vreme za sebe može doneti poboljšanje u odnosu

Pre nego što se spomene razvod braka, predlažemo da svaki partner izdvoji vreme za sebe. Ostavite telefon, ugasite komjuter. Budite u tišini i napravite mesta da proradi vaša intuicija i da oslušnete onaj mali glas u glavi. Jednostavno, prisetite se zašto ste se uopšte zaljubili.

Video: Nalio se kao volina žena ga u kuću unela na krkačama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA