Raste broj veza započetih na internetu: Zar više niko nikome ne prilazi u klubu i na putovanju?

40 procenata beba rođenih u narednoj deceniji biće “e-bebe"

  • 0

Prema rezultatima studije koju je nedavno sproveo “Imperial College Business School”, 40 procenata beba rođenih u narednoj deceniji biće “e-bebe”, što će značiti da su se njihovi roditelji upoznali putem specijalizovanih aplikacija ili sajtova.

Isto istraživanje predviđa da će u Velikoj Britaniji do 2037. godine više dece biti rođeno u vezama koje su započete “onlajn”, nego u vezama roditelja koji su se upoznali u klubu, kafiću, na putovanju, odnosno u realnom svetu.

Predviđanja su izneta u okviru studije pod nazivom “Budućnost upoznavanja”, a sačinjena su na osnovu podataka dobijenih sa platforme za upoznavanje “eHarmony” i projekcije rađanja koju izrađuje britanski Nacionalni zavod za statistiku.

Istraživanja za potrebe studije su pokazala da je jedna od tri veze započete u periodu od 2015. do 2019. godine - započeta na internetu. To je značajan rast, ako se ima u vidu podatak da je u periodu od 2005. do 2014. tek svaka peta veza započinjala na mreži. Predviđanja ne idu u prilog onim staromodnim, jer se očekuje da će do 2030. godine više od polovine veza biti započeto na internetu.

Tamabepa, brak, ljubav, sreća, osmeh, parovi, veza, veze, eskimi, nos, nosevi, trljanje noseva, zaljubljenost Foto-ilustracija: Profimedia

Komentarišući rezultate istraživanja do koji su došli, dr Paolo Tatiči, glavni asistent sa “Imperial College Business School”, između ostalog kaže:

- Digitalni svet je pojednostavio proces upoznavanja na internetu - olakšavajući da pronađete nekoga po svojim kriterijuma.

Ako se ovaj trend nastavi, u ne tako dalekoj budućnosti možemo očekivati da savremeni, “onlajn” vid upoznavanja u potpunosti potisne ono klasično u realnosti. A da li će tehnologija doprineti i kvalitetu i dugotrajnosti takvih veza - ostaje nam da vidimo.

(D.D./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA