≫ 

Žene bi se zbog ovoga odrekle čak i vođenja ljubavi: Pravi razlog je zapravo veoma tužan

Za sve su krive društvene mreže...

  • 2
Žena Foto: Pixabay

Ženski magazin Shape i Fit Sugar su se udružili kako bi sproveli zanimljivo istraživanje o samopouzdanju žena i njihovoj spremnosti da ovog leta "uskoče" u svoje omiljene bikinije.

Njihova studija je dovela do poražavajućih rezultata jer je veliki broj žena, čak 68 odsto, kazalo da bi se odreklo seksa na mesec dana i više, u zamenu za savršeno telo. Takođe, mnoge žene su pokazale nesigurnost kada je u pitanju fizički izgled, te čak 82 odsto njih je optrećeno oko mršavljanja.

Analiza je pokazala i da su najkritičnije tačke na ženskom telu, kako smatraju dame, stomak i bokovi. Čak 50 odsto žena ne voli izgled svog trbuščića, a 29 odsto kukova.

Pripadnice lepšeg pola su otkrile i da početkom proleća vežbaju kako bi sredile određene nedostatke i postigle samopouzdanje, a najčešće rade trbušnjake i vežbe za torzo.

Mnoge žene se ne osećaju dobro u svom telu, imaju veliki pritisak kada treba da se skinu u kupaći kostim na plaži, jer smatraju da nisu dovoljno zgodne, mršave i privlačne...

Žena Foto: Pixabay

Kao glavni krivac za ovakvo stanje, odnosno očito nezadovoljstvo fizičkim izgledom, smatra se popularnost društvenih mreža.

U prilog tome govori činjenica da čak 90 odsto žena ne bi lajkovalo svoju fotografiju na društvenoj mreži, a skoro polovina (44 osto) bi tražilo od prijatelja da obrišu fotografiju ili da bar skinu oznaku.

Polovina učesnica studije je pirznalo kako se u kupaćem najprijatnije osećaju pred drugaricom ili partnerom, a 18 odsto njih nema problem da ga nosi u društvu muškaraca.

Bikini, plaza, noge, selfi Foto: Shutterstock

Ovo je dokaz da višegodišnje promovisanje standarda lepote, zajedno sa moćnim oružjem kao što su Instagram i Fejsbuk, dovelo je do masovne pojave nesigurnih žena, koje vuku nesigurnosti i komplekse.

Inače, često zaboravimo da je slika koja se predstavlja putem ovih internet platformi u većini slučajeva lažna.

Video: Nikad provokativnija! Kaća Grujić pokazala bujne grudi i zanosne obline

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanste

    14. jun 2020 | 08:13

    Ma ja volim kad moja sosa ljulja ona uopšte nije u depresiji zbog kilaže

  • Cika Velja

    14. jun 2020 | 10:42

    Eto sta znaci nametnuto...a izgled nazalost nije jedina nametnuta norma!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA