≫ 

Test za muški libido: Samo 2 "da" na 11 pitanja su dokaz da ste u problemu

Rešite test i saznajte kakav vam je seksualni nagon i hormonski status

  • 6

Održavanje libida na zadovoljavajućem nivou čak i u starosti je san svakog muškarca. Ipak, tegobe se sve češće javljaju već u srednjim godinama. Ukoliko otkrijete ovaj problem na vreme možete ga lako rešiti i zato odgovorite na sledeća pitanja i testirajte svoju muškost.

Mnogi ljudi pretpostavljaju da je nizak testosteron kriv za većinu problema vezanih za libido, ali istina je često komplikovanija od toga.

Urolozi i drugi lekari postavili su nekoliko pitanja na koja možete da odgovorite kako biste utvrdili da li imate ozbiljan problem.

- Postoje mnogi faktori koji mogu da utiču na seksualni nagon osim hormona. Razlozi mogu da variraju od poremećaja mentalnog zdravlja do nuspojava lekova - kaže urolog T. Majk Hsih.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Međutim, čak i ako ste potpuno zdravi, prirodno je da se vaš libido ili erektilna funkcija povremeno smanji - dodao je Hsih.

Iako kompanije koje proizvode lekove za erektilnu disfunkciju ili dodatke za libido nastoje da promovišu ideju da svaki muškarac treba da ima seksualni nagon 16-godišnjaka, to je nerealno.

Na mnogo načina je korisno da mislite na vaš seksualni nagon na isti način na koji razmišljate o svom raspoloženju. Ponekad ste raspoloženi, a ponekad ne i ove vrste fluktuacija su normalne.

- Ukoliko ste nekoliko dana ili sedmica umorni ili pod stresom, možda ćete želeti sebi da date malo više vremena pre nego što poželite da budete intimni s partnerkom - kaže dr Ijan Kerner, psihoterapeut.

Foto-ilustracija: Profimedia

Iako neki problemi s libidom nemaju direktnu vezu s koncentracijom testosterona kod muškaraca, postoje simptomi na koje lekari upozorvaju i koji ukazuju da bi trebalo da posumnjate na hormonske probleme ili neravnotežu.

Takođe, lekari su postavili niz pitanja vezanih za libido, a ako je odgovor potvrdan na dva ili više postavljenih pitanja to može da bude znak da imate manjak androgena u telu.

1. Patite li od manjka seksualnog nagona?

2. Imate li nedostatak energije?

3. Osećate li da gubite snagu i/ili izdržljivost?

Foto-ilustracija: Profimedia

4. Jeste li izgubili na visini?

5. Smatrate li da manje uživate u životu?

6. Jeste li tužni i/ili mrzovoljni?

7. Da li su vaše erekcije slabije?

8. Da li ste primijetili nedavno pogoršanje u sposobnosti da se bavite sportom?

9. Da li zaspite neposredno posle večere?

10. Da li je došlo do pogoršanja u vašem radu?

Foto-ilustracija: Profimedia / Mali broj muškaraca može da doživljava spontane orgazme

- Važno je napomenuti da su mnogi od ovih simptoma "nespecifični", što znači da su uzrokovani nizom zdravstvenih stanja uključujući i poremećaje mentalnog zdravlja poput depresije. Ipak, ako odgovorite na dva ili više od ovih pitanja potvrdno, možda je vreme da razgovarate sa svojim lekarom ili terapeutom - kaže Hsih.

Takođe, čini se da neki muškarci žele seks svaki dan, dok drugima ne smeta da su ređi intimni susreti. Ali, bez obzira na vaše preferencije, ako vaš libido naglo padne i ne oporavi se za nekoliko sedmica, o ovom stanju obavestite svog lekara.

VIDEO: Oni mrze žene, nemaju seks a zovu se inceli

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    3. februar 2019 | 14:34

    Sve je dobro samo da je dobra partnerka.

  • Noko

    3. februar 2019 | 15:04

    Zabo sam rekord. 10 od 10 je odgovor Da

  • РВ

    3. februar 2019 | 14:17

    Мени је касно ићи и доктору све само ДА само под питањем 9 је НЕ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA