Danica Grujičić: Stopa maligniteta u Srbiji upadljivo povećana

"Ne može se posle užasavajućih stvari koje su oni uradili tokom 1999. godine, nešto dešavati u Srbiji, a da to ne oseti Hrvatska, Mađarska, Grčka, Albanija u krajnjem slučaju"

  • 14

U Srbiji je u ovoj godini, prema nezvaničnim podacima, 58.000 novoobolelih od maligniteta, navela je direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić na Prvom srpskom lekarskom kongresu u Kosovskoj Mitrovici.

Na skupu na kojem se diskutovalo o posledicama NATO bombardovanja, istaknuta je potreba da uporedo sa skupštinskom, postoji i stručna vladina komisija za ispitivanje posledica bombardovanja NATO-a.

Direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić istakla je da je stopa maligniteta u Srbiji upadljivo povećana, posebno kod dece, i da formiranje naučne komisije i njeni dokazi mogu da budu jedini način kojim se može dokazati šta su građanima Srbije uradili tokom bombardovanja.

Smatra da je to bio ekološki genocid i ekološka katastrofa regionalnih razmera.

"Ne može se posle užasavajućih stvari koje su oni uradili tokom 1999. godine, nešto dešavati u Srbiji, a da to ne oseti Hrvatska, Mađarska, Grčka, Albanija u krajnjem slučaju", rekla je Grujičićeva.

Prema tome, kako je ukazala direktorka Instituta za onkologiju, znali su šta rade.

(Telegraf.rs/RTS.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    1. decembar 2019 | 11:17

    Verovatno je tako. Al nek doktorka progovori i o neadekvatnoj i prevazidjenoj terapiji koju mnogi oboleli dobijaju. Tako nemaju šansu za izlečenje od nekih oblika karcinoma koji su u drugim zemljama izlečivi.

  • Realno

    1. decembar 2019 | 10:52

    Cekajte za 15-20 god kad nam dodje na naplatu ovaj Aflatoksin u mleku, kojim hranimo nasu decu! A kao sto znate Aflatoksin se ne izbacuje iz organizma nego se talozi u jetri i tek kasnije napravi problem, naravno kancerogeni problem.. onda ce opet neko drugi da nam bude kriv, Nato i zapad i ko zna ko.. sto niko ne pise i o tome i o osiromasenom uranijumu koje svesno prosipamo kroz vestacko djubrivo?? Pa sto ne objavite da godisnje sami po njivama prospemo oko 40-50 tona tog istog uranijuma??? Naravno lakse je opravdati svoje decenijske neuspehe ako uvek nadjes nekog drugog krivca..

  • Djox

    1. decembar 2019 | 10:46

    Upropastili nas zlocinci `99!Oboljevaju ljudi na svakom koraku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA