≫ 

Žena (61) opisala netipične simptome koje joj je izazvala infekcija korona virusom

- Sve je počelo temperaturom, a vremenom postajalo je sve gore

  • 0
Migrena Foto: Pixabay

Linda Lusardi (61) borila se za život nakon što joj je ustanovljeno da je pozitivna na korona virus, prenosi Express.

Linda i njen suprug zarazili su se smrtonosnim korona virusom. Ona je za portal The Sun opisala simptome koji su pratili bolest.

- Sve je počelo temperaturom, a kako su dani prolazili postajalo mi je sve lošije. Glava me je toliko bolela da sam imala utisak da me boli mozak. Imala sam utisak kao da mi slon sedi na glavi – kaže Linda i dodaje kako su se simptomi bolesti pojačavali sve više kako su dani odmicali.

- U agoniji bolova pokušavala sam sebi da izazovem povraćanje u nadi da ću osetiti malo olakšanja. Ležeći na krevetu kašljala sam i izbacivala sekret koji je bio plavičaste boje – priseća se ona.

- Cela porodica je bila u panici zbog agonije kroz koju sam prolazila – kaže Linda koja se srećom, oporavila od bolesti Covid-19.

Problem s probavom, uključujući proliv, povraćanje i gubitak apetita bi mogao da bude simptom korona virusa, pokazalo je istraživanje u kojem je učestovalo 204 pacijenta iz Vuhana.

Otkrili su da velikih 48,5 odsto zaraženih su u bolnicu došli sa probavnim smetnjama kao glavnom tegobom.

Korona virus, bakterija, grip, bolest, zaraza, epidemija Foto ilustracija: Shutterstock

Većina tih ljudi nije imala osnovne probavne bolesti. Glavni simptomi pacijenata sa digestivnim simptomima bili su gubitak apetita (83 odsto) i dijareja (29 odsto).

Ostali digestivni problemi kao što je povraćanje prijavljeno je kod 0,8 odsto pacijenata, a bol u stomaku prijavilo je 0,4 odsto pacijenata.

Važno je napomenuti da su gotovo svi pacijenti uz digestivne probleme ispoljili i respiratorne znakove bolesti, a svega 7 pacijenata su imali samo digestivne simptome kao pokazatelj korona virusa.

Video: Skener 41-godišnje žene najbolje pokazuje na koji način korona virus uništava naša pluća

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA