3 adekvatne zamene za majonez: Broj kalorija će biti manji, a ukus jednako dobar

Ako ste ljubitelji ovog dodatka, a vodite računa o ishrani i zdravlju, možda bi trebalo da isprobate neke od njegovih zamena

  • 1
Majonez Foto: Shutterstock

Majonez je definitivno jedan od omiljenih dodataka jelima na našem podneblju. Iako svesni njegove kaloričnosti, mnogi ne mogu da odole ukusu. Kako i za ostale namirnice koje nisu dobre za naše zdravlje, tako se i za majonez traže zamene koje će biti prihvatljive ili će bar podsećati na isti.

Ako ste ljubitelji ovog dodatka, a vodite računa o ishrani, možda bi trebalo da isprobate neke od njegovih zamena.

Ove tri namirnice su hranljive, a ne tako kalorične i doprineće da vaš obrok bude ukusniji.

1. Humus

Lekari savetuju da umesto majoneza upotrebljavate namaze sa humusom, jer on ima manje kalorija, a bogat je belančevinama i zdravim mastima.

2. Paradajz

Umesto da stavite veliku količinu majoneza, smanjite je na pola i drugu polovinu zamenite svežim paradajzom, koji će smanjiti kaloričnost obroka, a doprineti njegovoj hranljivosti.

3. Avokado

Popularna i ukusna namirnica učiniće vašu hranu kremastom. Avokado važi za zdravu masnoću, a uz malo limuna i začina ukus će biti najpribližniji majonezu. Zbog ove zamene sigurno nećete osećati grižu savesti.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA