≫ 

MALI TRIK ZA PAMĆENJE: Uradite ovo i, ako treba, naučićete celu knjigu NAPAMET!

Svi smo vrlo dobro upoznati sa dobrobitima sna. A da li ste znali da nakon spavanja neke stvari postaju dosta pristupačnije, a evo i o čemu se radi

  • 2

Svi znamo da je praksa najbolji način da naučimo nešto novo, a ujedno i da zapamtimo i zadržimo te informacije, bilo da se radi o gradivu za ispit, ili novom jeziku. Međutim, osim toga, tu je još jedna navika koju nikako ne bismo trebali da preskačemo, a evo i koja.

12 trikova da se NASPAVATE tokom pakleno vrelih noći. Čak i ako nemate klimu!

Evo kako da VIŠE NIKAD ne zaboravite nečije ime nakon upoznavanja!

O čemu god da se radilo, ovaj savet biće vam i te kako koristan, piše Index.hr.

Nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Psichological Science, potvrdilo je kako ponavljanje nove veštine, u kombinaciji sa kvalitetnim snom, poboljšava dugoročno zadržavanje informacija.

U istraživanju, dve grupe učile su i vežbale strane reči. Pola njih učinilo je u jutarnjim i večernjim satima jednog dana, a druga polovina samo u večernjim satima, zatim bi spavali pa nastavili da uče sledećeg jutra.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pogađate, nakon samo 7 dana istraživanja, vođe istraživanja došli su do zaključka kako san između takvih aktivnosti, ne samo da umanjuje količinu potrebne prakse za čak pola, već i osigurava puno bolje dugoročno zadržavanje informacija.

U slučaju da se upravo sada nalazite u situaciji, kada morate da naučite nešto novo, verujemo kako će vam ovo biti i te kako koristan savet.

U sledećem videu saznajte koju stranu mozga više koristite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    13. septembar 2016 | 14:31

    Pamtim

  • BASA

    20. septembar 2016 | 07:51

    Pamtim I sta treba I sta ne treba ! To nije neko otkrice ! Dok sam studirao , najvise sam nocu ucio , posle toga , spavanjac I popodne nastavak ucenja ! I , sigurno je da se , brzo uci ! A , danas uz nove tehnologije je jednostavnije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA