≫ 

Srbin ruši Apple: Stefan podneo tužbu jer namerno usporavaju starije modele iPhone-a. Ovo su njegovi zahtevi

Srbin iz Los Anđelesa smatra da Apple to namerno radi kako bi korisnike naterao da kupe novije modele iPhone-a

  • 12

Vlasnici iPhone-a besni su na kompaniju Apple nakon što je priznala da namerno usporava starije modele sa dotrajalom baterijom, pa je jedan od besnih korisnik rešio da tuži giganta iz Kupertina. Stefan Bogadnović iz Los Anđelesa podneo je tužbu protiv Apple-a, a njegovi razlozi su krajnje opravdani.

Apple priznao da namerno usporava starije modele iPhone-a: Ovo je njihovo opravdanje za to!

Naime, Bogdanović ističe da Apple ni u jednom trenutku od svojih korisnika nije tražio dozvolu da im namerno uspori telefon kada on smatra za shodnim, kao i da to znatno utiče na smanjenje vrednosti uređaja, prenosi TMZ.

Srbin iz Los Anđelesa takođe smatra da Apple to namerno radi kako bi korisnike naterao da kupe novije modele iPhone-a.

Foto: pixabay.com

Bogdanović se nada da će svojom tužbom naterati Apple da prestane sa ovom praksom, kao i da će od njih dobiti novac zbog pretrpljene štete.

Zvaničnici čuvene kompanije potvrdili su da namerno usporavaju starije modele bez da o tome prvo obaveste svoje korisnike. Međutim, Apple tvrdi da to nije u pokušaju da natera ljude da kupe novije modele, već da se to radi kao mera predostrožnosti kako stariji iPhone-i ne bi počeli da se kvare i isključuju.

- Prošle godine objavili smo opciju za iPhone 6, 6S i SE koja usporava uređaj samo kada je to potrebno kako bi se sprečilo iznenadno isključivanje telefona u eksremnim uslovima. Ovu opciju smo sada dodali i na iPhone 7, a planiramo da je uključimo i na novijim modelimaistakao je Apple za Rojters.

Foto: Pixabay

Tehnološka kompanija ističe da litijum-jonske baterije tokom vremena propadaju i da, ukoliko ne uspore performanse telefona, može doći do oštećenja unutrašnjih komponenti.

Za sada ostaje da se vidi da li će Srbin iz Amerike uspeti da dobije Apple na sudu i promeni kontroverznu odluku čuvene kompanije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    22. decembar 2017 | 12:16

    Koristim ajfon 5 vec 4 godine,radi kao prvog dana..o cemu ovi pricaju

  • Toni

    23. decembar 2017 | 11:01

    Pa naravno,cemu sluze toliki update, sigurno ne krajnjem korisniku

  • A

    25. decembar 2017 | 23:59

    Svim ljubiteljima Androida da telefon moze da traje i vise od 2 godine, i posle 10 god rade super.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA