Zvezda gubi 14 miliona evra zbog transfera igrača!

Miloš Ninković će po svemu sudeći napustiti Marakanu raskidom ugovora uz oprost neisplaćenih plata, a mi smo istražili koliko bi crveno-beli bili na gubitku u slučaju da se na istu stvar odluče i ostali fudbaleri. Kao što možete videti to bi bili ogromni gubici

  • 38

U Crvenoj zvezdi problemi se gomilaju iz dana u dan. Više se ne zna odakle dolaze problemi. Posle izbacivanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i pisma igrača javnosti u kome su izrazili svoje nezadovoljstvo finansijskom situacijom u klubu, čini se da su preuzete i konkretne mere.

Prvi koji je povukao nogu bio je ljubimac navijača i osvedočeni zvezdaš Miloš Ninković kome je očigledno prekipelo zbog svega što se dešava u klubu koji voli i zatražio je raskid ugovora uz njegov oproštaj duga prema njemu.

Poveden ovim primerom Telegraf je napravio listu od deset najskupljih fudbalera crveno-belih koji bi mogli da krenu njegovim stopama i uz oprost neisplaćenih plata, bonusa i dnevnica zatraže ispisnicu. Pre liste pomenimo još da je Luka Milunović u utorak raskinuo ugovor sa klubom, tako da je Zvezda već ostala bez 925.000 eva, koliko je na transfermarktu procenjena vrednost ovog napadača.

Prvi na listi je svakako najtraženiji igrač ekipe sa Marakane Darko Lazović za koga je zainteresovano nekoliko inostranih klubova, ali koji bi zbog neisplaćenih dugovanja takođe kao i Ninković mogao da zatraži odlazak iz kluba bez obeštećenja uz oprost duga. U tom slučaju klupska kasa bi ostala prazna za 3.880.000 evra na koliko je procenjen njegov kvalitet prema specijalizovanom sajtu, a ugovor mu ističe sledećeg leta.

Drugi je Filip Kasalica koji je zimus bio na pragu odlaska, ipak je ostao u klubu, a ugovorom je vezan isto kao i pomenuti Lazović do kraja juna 2015. godine. Ukoliko i on krene putem Ninkovića Zvezda bi ostala bez 1.600.000 evra.

Kasalicin partner iz napada Abiola Dauda takođe je jedan od traženijih fudbalera, a ostalo mu je još godinu dana ugovora sa timom iz Ljutice Bogdana, međutim, ako ga bude izdalo strpljenje mogao bi da ostavi crveno-bele bez 1,3 miliona evropskih novčanica.

Za istu količinu novca bi ostala praznija kasa u slučaju da se na isti korak odluči i kapiten Nenad Milijaš, dok je 200 hiljada manja tržišna vrednost Nejca Pečnika koji bi takođe vrlo lako mogao da se pridruži Ninkoviću. Još dva fudbalera i to koji imaju dugorčne ugovore, do 2017. godine, Aleksandar Kovačević i Marko Petković, koji je na meti lisabonskog Sportinga, ukoliko se odluče da uz oprost duga zatraže raskid ugovra, ostavili bi ga bez po 1.100.000 evra.

Dragan Mrđa, koji je već rekao da mu je dosta i da odlazi iz kluba, mogao bi da godinu dana pre isteka ugovora postupi isto kao njegov vršnjak u timu, a u tom slučaju bi ostavio klub bez nekoh 870.000 na koliko se procenjuje da vredi.

I na kraju dva mladića koji bi trebalo da predstavljaju budućnost Crvene zvezde, Vukan Savićević i Slobodan Rajković, ako odluče da krenu stopama starijih kolega, ne samo da bi na Marakani ostali bez njihove sadašnje vrednosti koja i nije velika (obojica zajedno vrede oko 1.400.000 evra), već i za onoliko koliko bi porasla njihova cena u slučaju da odigraju još minimum dve-tri sezone u klubu.

Dakle, kada se sve ovako pogleda u Ljutice Bogdana su već ostali bez 925.000, ali isto tako, pod uslovom koji smo naveli da se ovi navedeni fudbaleri odluče da krenu Ninkovićevim putem, klub bi izgubio još 13 miliona i 700 hiljada evra. Toliko o tome!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uzicanin

    11. jun 2014 | 08:13

    Ma vazi Kasalica vredi 1.600.000eura??? Pa ljudi On nije zimus mogao ni u Mordoviju (2-ga Ruska liga)da ode,tacnije nisu hteli da ga plate ni 200.000 obestecenja.

  • Odisej

    11. jun 2014 | 09:11

    Gde vam je sad posteni covic i njegovi kompanjoni

  • KUJKOJA

    11. jun 2014 | 01:03

    Svi zajedno ne vrede brat bratu 500000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA