OLIMPIJSKI ŠAMPION O KRVNOM DOPINGU: Mokraća mi je bila crna, zamalo da umrem!

Potresna ispovest Tajlera Hamiltona o užasu koji je proživeo kada je 2004. godine slavio na Olimpijskim igrama i uništavao svoje telo

  • 1

Nekadašnji biciklista Tajler Hamilton otkrio je zapanjujuće detalje iz perioda kada je tokom svoje karijere koristio krvni doping.

Hamiltonu je MOK oduzeo zlatnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

U svojoj knjizi "Tajna trka", on je otkrio kroz kakve je muke prošao posle saradnje sa ozloglašenim lekarom Eufeimjanom Fuentesom, koji je osuđen zbog učešća u dopingu (afera Puerto).

Kako bi obmanuli doping testove, mnogi sportisti su radili transfuzije krvi, pa i Lens Armstrong. Hamilton je rekao da je zbog toga zamalo umro 2004. godine.

- Nekoliko godina sam radio u tajnosti sa doktorom Fuentesom. On mi je prepisao određen program, za svaki dan, i uvek sam se posle transfuzije osećao jako loše. Na mahove mi je bilo vruće, pa hladno, vrtelo mi se u glavi, bilo mi je muka, i bio sam slab. Definitivno nije ličilo na stanje euforije u kom sam umedo da budem - piše u Hamiltonoj knjizi.

U njegovoj krvi su primećene anomalije nastale usled uzimanja tuđe krvi.

- Kada sam išao da mokrim, bio sam prestravljen kad sam video da mi je mokraća potpuno crna. Očigledno sam imao problem. Moja krv je bila u sve gorem stanju, toliko da sam ostajao bez crvenih krvnih zrnaca. To je moglo da me ubije - piše dalje ovaj Amerikanac.

Tri dana kasnije, Amerikanac je odlučio da kese krvi baci.

- Odmah sam zvao Ufea. Objasnio mi je da je policija počela sa hapšenjem, pa se uspaničio i bacio kese krvi u jarak.

Iako se Hamilton u prvi mah branio da nije koristio krvni doping, posle nekog vremena je sve priznao i optužio Armstronga i mnoge druge bicikliste da rade upravo istu stvar kao on.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    22. jul 2014 | 19:13

    Pa ko je verovao da stvarno mogu da voze po 150 km svaki dan prosecnom brzinom od 50 km/h?? Pa ja na motoru ne mogu da napravim tu kilometrazu svaki dan:-) :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA