Vidić: Hvala Stankoviću, nisam pogrešio sa Interom

On je dugo bio u Interu i ima samo lepe reči o klubu. Sada vidim da je bio u pravu, rekao je srpski internacionalac

  • 0

Novi fudbaler Intera Nemanja Vidić rekao je da ga je prijatelj i bivši saigrač iz reprezentacije Srbije Dejan Stanković dobro savetovao da dođe u milanski klub i istakao kako veruje da može da pomogne u osvajanju trofeja.

Vidić je nedavno bio strelac za Milaneze u duelu protiv Real Madrida.

- Ne želim da se vraćam u prošlost kako sam doneo odluku o odlasku iz Mančester Junajteda. Jednostavno, jednog dana sam rešio i mislim da sam doneo pravu odluku. U velikoj meri sam se oslonio na savete Dejana Stankovića. On je dugo bio u Interu i ima samo lepe reči o klubu. Sada vidim da je bio u pravu - rekao je Vidić za Gazetu delo Sport.

Bivšem reprezentativcu Srbije na kraju prošle sezone istekao je ugovor u Junajtedu i došao je u Inter kao slobodan igrač.

- Sve mi je novo. Atmosfera, način rada, jezik, hrana, bukvalno sve. Ipak, lepo su me dočekali, pogotovo igrači sa prostora bivše Jugoslavije. Oni su mi pomogli u prilagođavanju. Čini mi se da se ovde više vodi računa o nekim taktičkim detaljima, a u Mančesteru su treninzi bili jačeg intenziteta - objasnio je Vidić.

Nekadašnji kapiten Junajteda rekao je kako može još nekoliko godina da igra na visokom nivou.

- Na terenu ćemo videti da li su prošle moje najbolje godine karijere. Spreman sam da pružim maksimum, a neka onda ljudi sude na osnovu mojih partija - istakao je srpski fudbaler.

On je priznao da je tokom skoro devet godina provedenih u Engleskoj potpuno sazreo.

- Tamo sam odrastao u svakom smislu. Na terenu su igrači glavni, ali naravno da je najveći uticaj imao Aleks Ferguson kao menadžer. Njegov odlazak je ostavio veliku prazninu u klubu. Italijanski klubovi mogu da se približe engleskim samo velikim radom. Iako je italijanska kultura drugačija, klubovi moraju da probaju da imitiraju Engleze - zaključio je Vidić.

On je za Junajted od 2006. do maja ove godine odigrao 300 mečeva i dao 21 gol. Sa Junajtedom je osvojio ukupno 15 trofeja, među kojima i Ligu šampiona 2008. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA