BRITANCI PIŠU: Na srpskom derbiju bilo je više pirotehnike nego na meču Srbija - Albanija!

"Gardijan" se pozabavio dešavanjima na 147. večitom derbiju, odigranom u subotu

  • 6

Evropa je bila zainteresovana za srpski večiti derbi, ali za ovaj 147. više nego inače, jer je usledio svega četiri dana posle incidenata na utakmici Srbija - Albanija.

Britanski list "Gardijan" je preneo svoje impresije da je na beogradskom derbiju između ljutih rivala Partizana i Crvene zvezde bilo više pirotehnike nego na kvalifikacionoj utakmici za EURO 2016 nekoliko dana ranije.

"Utakmica je dva puta prekidana zbog dima sa tribine na kojoj su bili navijači Partizana, što je bio odgovor na identičnu akciju koju su Zvezdini navijači imali neposredno pred početak utakmice," piše "Gardijan", navodeći potom da je Partizan zahvaljujući golu Nikole Drinčića prvoplasirana ekipa sa 24 boda.

Partizan je pred derbi apelovao na navijače da prikažu sportsko ponašanje, s obzirom da je na utakmici Srbija - Albanija nekoliko huligana upalo na teren s ciljem da naudi albanskim igračima.

"Sada nije bilo takvog haosa zbog hiljada pripadnika policije na stadionu i oko njega, uz to da su i helikopteri patrolirali kako bi se sprečili bilo kakvi incidenti između navijača. Partizanovi navijači su razvili transparent 'Kosovo je Srbija', prkosno pozivajući bivšu pokrajnu, na kojoj je većinsko albansko stanovništvo i koja je proglasila nezavisnost 2008. godine," piše pomenuti list, koji tvrdi da su se sa tribina čuli i skandiranja povodom istorijskog sukoba.

Pogledajte snimke Telegraf Sporta sa derbija odigranog u subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača grobar

    20. oktobar 2014 | 13:11

    A šta vas boli šta mi radimo u našoj zemlji

  • Srbin

    20. oktobar 2014 | 15:18

    Ma boli uvo njih za nas,oni samo pokazuju koliko smo mi daleko od civilizacije,nas treba vise ,mnogo vise da boli ovakvo navijanje uz pirotehniku,ali valjda ni to nece jos dugo pa ce normalni ljudi moci da dodju sa svojom decom na stadion da gledaju normalno utakmicu,samo mi nije jasno zasto se u nasoj Drzavi non stop dozvoljava unosenje ovih pirotehnickih stvari,ili cekaju da nedaj boze neko se zapali i da dozivi strasne opekotine pa da kazu dosta je vise.

  • KEKEC

    20. oktobar 2014 | 22:10

    ZAKON, ZAKON, ZAKON? Advokati u štrajku. E Srbijo zemljo bez ZAKONA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA