Verona i Inter kažnjeni zbog rasističkog ponašanja navijača

Tim iz Milana kažnjen je zbog uvredljivog pevanja njegovih pristalica na račun protivničkih inostranih igrača

  • 0

Disciplinski sud italijanske fudbalske Serije A kaznio je Veronu i Inter zbog rasističkog ponašanja njihovih navijača na prvenstvenim utakmicama minulog 7. kola.

Veroni je naloženo da zatvori deo stadiona za sledeću utakmicu, a kažnjena je i novčano sa 50.000 evra nakon što je grupa njenih ekstremnih pristalica vređala na rasnoj osnovi fudbalera Milana Salija Muntarija imitirajući majmunske krike tokom meča u nedelju.

Susret u Veroni završen je pobedom gostujućih roso-nera sa 3:1.

Rukovodstvo Verone oštro je demantovalo razloge za kaznu, navodeći da "u više od 110 godina istorije niko se nije usudio da kaže ovako nešto o nama".

- Mi verujemo da su televizijske slike dovoljne da kategorički opovrgnu najveću neistinu u cilju zaštite našeg kluba i naših slavnih navijača - navodi se u klupskom saopštenju.

Inter je kažnjen sa 30.000 evra zbog uvredljivog pevanja njegovih pristalica na račun protivničkih inostranih igrača, kao i zbog korišćenja lasera tokom meča protiv Napolija u nedelju uveče na San Siru koji je završen bez pobednika (2:2).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA