DŽAJIĆ: Ne vidim kako će se meč u Albaniji odigrati!

- Moje iskustvo mi, nažalost, govori da će UEFA po svaku cenu braniti svoju Disciplinsku komisiju, daj Bože da grešim - rekao je bivši Zvezdin predsednik

  • 24

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić jedan je od mnogih u Srbiji koji tvrdi da je kazna za Srbiju zbog nemilih scena na prekinutom meču sa Albanijom rigorozna.

- Mi smo oštećeni, i to debelo, pa nismo mi izazvali nerede. Dron sa tim transparentom, kako bih ga nazvao jer zastava sigurno nije, prouzrokovao je dalje reakcije. A onda su albanski reprezentativci kidisali na Stefana Mitrovića koji je mirno pokušao da taj pamflet skloni sa terena kako bi se utakmica nastavila - rekao je Džajić "Novostima" i dodaje:

- Uz smešnu priču da su branili svoju zastavu, koja, naravno, nije albanska nego sklepana, izmišljena za tu priliku, gostujući fudbaleri su napravili haos na terenu. I tek tada je sve izmaklo kontroli i tek tada možemo da pričamo o našim greškama, upadu navijača na teren, tuči... Ali, to su posledice, koje svakako podležu kazni, ali ne možemo mi da budemo drastično kažnjeni a da se Albanci izvuku sa, po meni, minimalnom kaznom.

Džajić nije optimističan po pitanju promene odluke.

- Da se žalimo moramo jer bismo u suprotnom priznali da smo krivi i za ono što nismo, ali se bojim da od toga nema ništa. Moje iskustvo mi, nažalost, govori da će UEFA po svaku cenu braniti svoju Disciplinsku komisiju, daj Bože da grešim. Mnogo je nelogičnosti u odlukama i jedva čekam da stignu obrazloženja. Baš me interesuje kako će objasniti tako blagu kaznu Albancima koji su izveli političku diverziju na fudbal, na Srbiju, a upravo ti Evropejci insistiraju da nema politike u fudbalu.

Džajić kaže da je očekivao kaznu za slabu organizaciju, ali ne i oduzimanje tri boda, dve utakmice bez gledalaca plus 100.000 evra minusa u kasi FSS.

- Što je mnogo, mnogo je. Neka pozadina postoji, pretpostavljam o čemu se radi, ali ne bih naglas da nagađam. Međutim, još jednom, po ko zna koji put nismo u ravnopravnom položaju sa ostalima. Neprihvatljivo je i nekorektno da mi igramo bez navijača, a da će nas Albanci dočekati sa punim tribinama i, siguran sam, užarenom i nesportskom atmosferom.

Šta će biti u Elbasanu 8. oktobra 2015. godine?

- Ne vidim kako će se taj meč u Albaniji odigrati! Kako će se zaštiti naši igrači i kako će se sve završiti ako mi budemo u rezultatskoj prednosti. Pitanja mnogo, a odgovora nigde. To što će utakmica biti visokog rizika ništa ne znači. Pa, ako su Albanci mogli da sve izrežiraju u Beogradu, šta možemo očekivati u Albaniji. Ne znam, ali jedno je sigurno: UEFA je svojim skandaloznim odlukama samo dolila ulje na vatru i ugrozila regularnost kvalifikacionih okršaja - zaključio je Dragan Džajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    26. oktobar 2014 | 08:51

    Ako UEFA ne promeni odluku, treba izaci iz daljeg takmicenja... Fudbal i sportski tereni nisu politicke manifestacije, vec sporstke... Slepac bi bolje vido ko je kriv i ko se treba drasticnije kazniti..., ali lobi grupe odradjuju svoje..., para vrti, gde burgija nece....

  • Mare

    26. oktobar 2014 | 09:56

    Dakle na utakmici sa nemackom izbacimo zastavu treceg rajha i to je ok!?

  • Dejan B.

    26. oktobar 2014 | 07:48

    Politika a ne sport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA