Otac reprezentativca BiH optužen za ratni zločin!

Tadija Šunjić, čiji je sin Toni Šunjić, nije se pojavio pred sudom na izjašnjavanju o krivici, a spekuliše se da je pobegao u Hrvatsku

  • 0

Otac reprezentativca Bosne i Hercegovine Tonija Šunjića, Tadija, optužen je za ratni zločin protiv zarobljenika.

Prema pisanju medija u BiH, Tadija Šunjić je osumnjičen da je ubio jednu osobu bošnjačke nacionalnosti u vreme dok je bio član Hrvatskog vijeća odbrane u mestu Vojno kod Mostara. On je u petak trebalo da se pred Kantonalnim sudom izjasni o krivici, ali se nije pojavio i spekuliše se da je pobegao u Hrvatsku.

- Tu informaciju ne mogu ni da potvrdim, ni da demantujem, ali mogu da kažem da nakon što se nije pojavio na zakazanom ročištu. izdao naredbu policiji da pokuša da ga locira - rekao je Sanel Panjević, kantonalni sudija zadužen za taj predmet.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražilo je mere pritvora za Tadiju Šunjića sa ciljem izdavanja poternice za njim, a mediji saznaju da je njemu oduzet pasoš, ali da ima i hrvatsko državljanstvo. U MUP-u HNK je rečeno da se zna da je živ i da jedino to mogu reći. On ima obavezu da se svakog ponedeljka javi u policijsku stanicu.

Inače, njegov sin, Toni je član Kubana iz Krasnodara, aza reprezentaciju BiH odigrao je 14 mečeva.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA