Šta su Nole i Rafa rekli pred njihov 43. međusobni duel?

Španski teniser je skinuo sa sebe breme favorita, a Srbin ističe važnost mentalne snage

  • 2

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković igraće u polufinalu Mastersa u Monte Karlu protiv Španca Rafela Nadala, a taj susret je prvi posle više od 300 dana od njihovog poslednjeg meča, na Rolan Garosu prošle godine.

Biće to 43. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a Nadal vodi sa 23:19 u pobedama. Prošle godine sastali su se tri puta, Ðoković je pobedio u finalima turnira masters serije u Majamiju (6:3, 6:3) i Rimu (4:6, 6:3, 6:3), dok je Nadal bio bolji na Rolan Garosu - 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Novak je istakao koliko je važno da ne poklekne mentalno u subotu.

- Moram da se pripremim mentalno. Osim toga, mislim da sam fizički spreman, nisam proveo mnogo vremena na terenu. Takođe, osećam lopticu veoma dobro i nadam se da ću pružiti dobru partiju. Znam da ću morati da držim visok nivo igre tokom meča - rekao je Đoković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nadal je skinuo sa sebe breme favorita.

- Sutra nisam favorit, to je očigledno. Uvek će biti veoma težak meč ako igrate protiv igrača koji sve osvaja, kao što on radi, zar ne? On igra gotovo perfektno, radi sve kako treba i dobija mečeve bez većih problema. Kada stvari idu tako dobro, teško je zaustaviti igrača poput Novaka - rekao je Nadal.

- Ne verujem igračima koji kažu da vole da igraju protiv najboljih u finalima – oni vas lažu. Svako želi da igra protiv lakšeg protivnika i na kraju dođe do titule. Najvažniji je turnir, nekada nije važno koga pobedite na kraju jer je lična satisfakcija malo veća. Voleo bih igram protiv nekog slabijeg od Novaka, u tome nema sumnje. Ali, igram protiv Novaka i to ne mogu promeniti - zaključio je Rafa Nadal.

U drugom polufinalu sastaće se Čeh Tomaš Berdih i Francuz Gael Monfis.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikelandjelo

    18. april 2015 | 07:52

    Ajde Dive nas razvali to Pa da drmnemo Po koji Jelenko u tvoje zdravlje i za pobedu....

  • Noleeee

    20. april 2015 | 12:47

    Ja mislim da se nadal dopinguje jer je ne moguce da se onoliko znoji! I nervira me ono njegovo izvlacenje gaca iz zadnjice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA