RADONJIĆ: Ne znam šta je bilo s Nešom Ilićem! Želim Budućnost u finalu!

- Želim da komentarišem samo ono što je bilo na terenu - rekao je trener crveno-belih

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige, pošto su u četvrtom meču polufinalne serije pobedili Partizan 81:73.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su u samo dva dana napravili drugi brejk protiv Partizana, završili seriju sa 3:1, ali i obezbedili plasman u Evroligu naredne sezone.

- Čestitam igračima i svima u klubu. Znali smo da će biti težak meč, da će Partizan pokušati da uzme stvari u svoje ruke, da čvrstom rukom naprave prednost. Dobrim šutem za tri smo ušli u rezultatsku neizvesnost. Partizan je pokazao karakter i do kraja se borio. Sa naše strane je kontrola igre bila stabilna. Nama je opterećenje jer smo izgubili prednost domaćeg terena. Nakon poraza u drugom delu se povećao pritisak, ali odreagovali smo jako kvalitetno, šutirali dobro, pogađali ono bitno i da večeras prođemo dalje - rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde, na konferenciji za medije.

- Zadovoljstvo ne treba da traje više od dan-dva, a onda kreće priprema za novog protivnika. Znam da mnogi razmišljaju o tome kako je naš cilj ispunjen, ali bilo bi dobro da spustimo loptu i da radimo u jednom dobrom ambijentu, i da radimo na tome da osvojimo pehar, i domaće prvenstvo - zaključio Radonjić i pohvali Čarlsa Dženkinsa.

- On već neko vreme igra na visokom nivou, a to je potvrdio i igrama kad je to bilo u mečevima od izuzetnog značaja, i donosio je prednost u kvalitetu.

Radonjić je upitan da prokomentariše povređivanje Nebojše Ilića, ali on to nije želeo da komentariše.

- Nisam ni video nijednu situaciju, bio sam sa igračima na terenu. Ne znam o čemu se radi. Ja sam samo Nešu malo zakačio, video sam da se nešto desilo. Želim da komentarišem samo ono što je bilo na terenu - rekao je Zvezdin trener, koji je rekao da bi u finalu želeo Budućnost kao protivnika u finalnoj seriji.

U drugom polufinalnom duelu košarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu Budućnost sa 88:85 i izjednačili seriju na 2:2, pa će pobednika rešiti peti meč u Podgorici u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA