Bogdan Bogdanović: Zvezda je pobedila Partizan jer je kvalitetnija!

I u Zvezdi i u Partizanu su sjajni momci za koje znam da daju sto odsto sebe, i više od toga, kako bi njihov tim pobedio * I Obradović i Vujošević su strogi, nijedan nije popustljiv, imaju svoje sisteme, logike kojima se vode * Ima vremena za NBA

  • 24

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope Bogdan Bogdanović igra svoju prvu internacionalnu sezonu u turskom Fenerbahčeu s velikim uspehom.

Osim povrede zbog koje je pauzirao krajem prošle godine, uglavnom pruža dobre partije, opravdavajući šansu trenera Željka Obradovića.

Iako su u poslednjoj utakmici poraženi od Efesa, Bogdanović je dao značajan pogodak kojijm je smanjena razlika protivnika, a osim u turskom prvenstvu, njegov klub je uspešan i na evro-sceni.

Osim o svojim igrama Bogdanović je pričao i o Fajnal foru Evrolige.

Pošto ste svrgnuli Makabi s evropskog trona, plasirali ste se na Fajnal for Evrolige. Da li već razmišljate o duelima u Madridu?

- Prezadovoljan sam svim što se dešava ove prve sezone u inostranstvu, posebno otkako smo se plasirali na Fajnal for. Do sada sam samo slušao od drugih o tome kakav je to uspeh, a sad ga i lično doživljavam. Međutim, najznačajnije utakmice tek predstoje. Poznat nam je protivnik, ali mi gledamo utakmicu za utakmicom, pripremamo se samo za onu koja sledeća dolazi, tako da ćemo o Realu tek u maju da razmišljamo.

Na šta vam je najteže da se naviknete u Turskoj, kad je košarka u pitanju?

- Najteže mi padaju putovanja i pripreme "bek tu bek" utakmica. I ranije sam s ekipom igrao na više frontova, ali sad su mečevi teži, neka putovanja su baš naporna i na to mi treba najviše vremena da se priviknem.

Kakva su utisak ostavili navijači Fenerbahčea?

- Slično je kao kod nas, ista je buka i galama, samo što ovde ne razumem baš sve što navijači skandiraju (smeh). Ali je jednako glasno i zna se da ljudi ovde vole košarku.

Da li možete da uporedite Željka Obradovića i Duška Vujoševića?

- Obojica su strogi na svoj način, nijedan nije popustljiv, imaju svoje sisteme, logike kojima se vode. Izuzetno mi je zadovoljstvo što me trenira stručnjak poput Obradovića, koji je značajno ime svetske košarke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da li razmišljate o nastavku karijere u NBA ligi?

- Kad imate utakmice ovo dinamikom i ovakve važnosti, nemate vremena da razmišljate ni o čemu drugom osim o košarci, posebno ne o NBA. Dolazak u Istanbul bio je pravi potez za mene i dovoljno veliki zalogaj za koji sam bio spreman zahvaljujući onom što sam naučio u Partizanu. NBA jeste san svakog košarkaša, ali do tada ima još vremena.

Kako komentarišete sjajne partije srpskih reprezentativaca u njihovim klubovima?

SLATKE MUKE SAŠE ĐORĐEVIĆA: Koga zvati u reprezentaciju?

- Posle Svetskog prvensvta prošle godine svi naši internacionalci su napredovali, tao da je to takmičenje svima dobro donelo. I meni je karijera značajno krenula uzlaznom putanjom od tada. Mnogi od reprezentativaca ne samo da igraju u vrhunskom klubovima, već su i nosioci ekipa. Teodosić u CSKA, Bjelica kod nas, Marjanović u Zvezdi. Slična situacija je i u reprezentacijama Francuske, Španije i Amerike, pošto i njihovi reprezentativci dominiraju u svojim klubovima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Da li ste pratili Partizan ove sezone?

- Samo jednu utakmicu polufinalne serije nisam ispratio, inače se trudim da gledam koliko mogu. U završnici ABA lige košarka je bila sjajna, a slavila je Zvezda jer trenutno ima kvalitetniji tim, a nema ni probleme kao Partizan. Zanimljivo je bilo kako su moji bivši saigrači u jednoj utakmici onako zaustavili Marjanovića, a opet tu su se istakli Dženkins i Kalinić, odigravši fenomenalno. I u Zvezdi i u Partizanu su odlični momci za koje znam da daju sto odsto sebe, i više od toga, kako bi njihov tim pobedio.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

Čemu se još nadate do kraja sezone?

- Zbog povrede sam propustio finale Kupa, ali sam siguran da ću do kraja sve nadoknaditi, i u Madridu i u domaćem prvenstvu. To bi bila kruna odlične košarkaške godine.

(N. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA