GOLDEN STEJT ISPISAO ISTORIJU: Kari posle trojke igrao ispred klupe Atlante (VIDEO)

Najbolji košarkaš NBA lige predvodio svoju ekipu do novog rekorda, pošto su Ratnici došli do 50 pobeda u sezoni sa najmanje odigranih utakmica

  • 5

Golden Stejt je pobedio Atlantu u gostima sa 102:92 i tako ušao u istoriju kao ekipa koja je stigla do 50 pobeda u regularnom delu sezone, a da joj je za to bilo najmanje odigranih mečeva (55). Posle teškog poraza od Portlanda, Ratnici su se konsolidovali i predvođeni fantastičnim Stefom Karijem, koji je postigao 36 poena, došao do pobede na teškom terenu u Atlanti.

>>> Šutnuo trojku i okrenuo leđa! Stef Kari ponovo pomerao granice NBA (VIDEO)

MVP lige iz prošle sezone se poigravao sa protivnicima. Pogađao je neverovatne trojke koje izgledaju kao nešto nemoguće, sve dok on ne dobije loptu u ruke. Osim košgeterski, Kari je bio raspoložen i u ostalim segmentima igre. Asistirao je saigračima osam puta, a najupečatljivije je bilo dodavanje, kada je napravio pravu pometnju u reketu Atlante.

>>> Karija ispolivali vodom dok je davao izjavu posle meča (VIDEO)

Trojka na isteku poluvremena bila je tek zagrevanje za ono što je kasnije uradio, a što je bio potez dana bez ikakve sumnje.

Kari se posle jedne od ključnih trojki, kojom je Golden Stejt slomio otpor žilave Atlante u završnici meča pomalo provokativno okrenuo ka protivničkoj klupi i odigrao svoj mini ples mešajući ramenima.

Klivlend je doživeo poraz na svom terenu od Detroita, a u ovom meču je podbacio najbolji igrač Kavalirsa - Lebron Džejms. ''Kralj'' nije imao svoje veče, pošto je postigao 12 poena uz veoma loš procenat šuta iz igre (5 od 18). Klivlendu nije pomogla ni sjajna igra Kajrija Irvinga (30 poena) i Kevina Lava (24 poena), pošto je Detroit imao šestoricu podjednako raspoloženih igrača koji su svi bili dvocifreni, a predvodio ih je Redži Džekson sa 23 poena.

Nemanja Bjelica nije igrao za Minesotu zbog povrede noge, ali je njegova ekipa došla do pobede u neizvesnom meču protiv Bostona. Ponovo je briljirao najbolji ruki ove sezone - Karl Entoni Tauns, koji je postigao 28 poena i imao 13 skokova.

Rezultati:

Klivlend - Detroit 88:96

Majami - Indijana 101:93

Njujork - Toronto 122:95

Atlanta - Golden Stejt 92:102

Milvoki - LA Lejkers 108:101

Minesota - Boston 124:122

LA Klipers - Finiks 124:84

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peacemaker

    23. februar 2016 | 14:06

    Melju sve pred sobom!

  • suoisinoed

    23. februar 2016 | 16:22

    Ovo se zove košarka, a ne ono što vi gledate u Evropi, pogotovo u Aba ligi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA