UEFA DONELA ODLUKU: Partizan i Zvezda u žrebu sa klubovima s Kosova

Kosovski klubovi naći će se u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope

  • 75

Kosovski fudbalski klubovi igraće naredne sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, odlučeno je na sednici Izvršnog komiteta UEFA u Bazelu.

Kosovo je dobilo dva mesta, što znači da će aktuelni prvak Feronikeli učestvovati od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će pobednik Kupa u kvalifikacije za Ligu Evrope.

>>> Zvezda u Glogovcu, Partizan u Prištini: Šta sad, sa žrebom evrokupova?

Ranije danas, UEFA je odložila donošenje odluke o uključivanje kosovske reprezentacije u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji i formirala posebnu komisiju koja će se baviti tim pitanjem.

Kosovo je prošlog petka primljeno u FIFA, a prethodno je postalo i članica UEFA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steamroller

    18. maj 2016 | 17:13

    Vlada Srbije je Briselskim sporazumom priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu,tako da ce Partizan i Zvezda,na zalost,morati da podviju rep i prihvate sve ono sto im UEFA plasira,a to su uglavnom ucene i pretnje!

  • serb

    18. maj 2016 | 17:13

    Pa oni se sprdaju sa Srbijom ljudi sta je ovo!? Treba istupit iz takmicenja i tako nam je slab fudbal

  • Zule

    18. maj 2016 | 17:10

    Ne znam da li je radikalno, ali po meni nasi klubovi ne bi trebali igrati takmicenja gdje su klubovi sa Kosova. Nema vise smisla sta rade! Ako je bas Staniju, pani, bolje je i izaci iz UEFE nego trositi ponizavanja, beskrajno. Jednom treba reci, dosta je. Makar mi igrali samo svoju ligu. Pa neka onda vide sta ce i kako ce! Vjerujem da bi nam se mnogi prikljucila i igrali sa nama, kao Katalonija, Vels, Irska, Rusija.... Pa dosta je vise ponizavanja, sto smo bolji, oni sve gori i kraj se ne nazire. Odmah od igrati utakmicu sa Krimom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA