≫ 

Opasan rulet igrala je Belgija, ali su Đavoli u 1/4 finalu! Srpske sudije dokazale klasu (FOTO) (VIDEO)

Belgijanci savladali Mađarsku rezultatom 4:0, iako su do 78. minuta strepeli za prolaz

  • 17

Fudbalska reprezentacija Belgije je šesti četvrtfinalista EP u Francuskoj, pošto su u osmini finala bili bolji od Mađarske rezultatom 4:0 (1:0).

Za plasman među četiri najbolje selekcije Evrope boriće se sa Velsom, a Laku Konjicu torpedovali su Ardevireld u 10, Bačuaj u 78, Azar u 80. i Karasko u 90. minutu.

Rezultat kaže da su Belgijanci bez problema savladali Mašare, ali istina je sasvim drugačija. Prosto neverovatno zvuči da je Belgija na poluvremenu trebalo da vodi barem 5:0, a da su na pauzu otišli samo sa golom viška. Pritom, vrlo lako je moglo da bude i 1:1.

Glavni ''krivac'' za to što su Mađari bili u igri za četvrtfinale posle poluvremena jeste veteran Gabor Kiralji. Odbranio je čak sedam šuteva Belgijanaca, što je više nego što je uspeo da odbrani u prva tri kola grupne faze.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U 6. minutu je zaustavio zicer Lukakua, ali je u 10. morao da vadi loptu iz mreže. zatim je usledio pravi mali rat između njega i De Brujneoa koji se propisno ispromašivao. Najbliži da savlada Kiraljija bio je u 35. minutu kada je odlično izveo slobodnjak, ali je mađarski golman uz pomoć prečke sačuvao mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Mašri su ozbiljno pripretili preko Lovrenčica i Džudžaka čije su lopte završile tik iznad prečke i pored stative Kurtoinog gola. Kada smo već kod Kurtoe, vredi pomenuti njegov kiks u 16. minutu.

Neko mu je vratio loptu u kazneni prostor, a golman Čelsija se okliznuo i ona mu je prošla ispod nogu. Srećom po Belgijance, Kurtoa nije bio u pravcu gola.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Mertens u 43. minutu kada su Belgijanci tri puta pripretili za 10-ak sekundi jednog napada. I kada se činilo da ćče izabranici Marka Vilmotsa u drugom poluvremenu nastaviti sa sjajnim partijama iz prvog, usledio je veliki preokret na terenu. Šteta za Mađare što nije bio i rezultatski jer su apsolutno zaslužili.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Oni su bili ta reprezentacija koja je diktirala tempo, a Salaj je već u 53. mogao da izjednači na 1:1. Zatim je Pinter 10 minuta kasnije, uz pomoć Vicela, na muke stavio Kurotu koji je jedva izbacio u korner, da bi dva minuta kasnije defanzivac Juhaz mogao da se proslavi.

Kazna je stigla u 78. minutu kada je Vilmots ubacio Bačuaja na teren, a ovaj već iz prvog kontakta savladao Kiraljija. Asistent mu je bio Azar koji je u 80. postavio konačan rezultat i tako sam sebe krunisao za igrača utakmice. Takođe, postigao prvi pogodak na velikim takmičenjima. Konačan rezultat postavio je Karasko u nadoknadi vremena.

Srpski sudijski tim na čelu sa Miloradom Mažićem i pomoćnicima Đurđevićem i Ristićem fenomenalno su odradili posao i tako skrenuli pažnju Pjerluiđiju Kolini da ih delegira za sam finiš takmičenja.

MAĐARSKA - BELGIJA 0:4

(Aldervireld 10, Bačua 79, Azar 80, Karasko 90)

Mađarska: Kiralji, Lang, Juhaz (Bode 79), Guzmic, Kadar, Gera (Elek), Lovrenčic, Pinter (Nikolić 74), Nađi, Džudžak, Salaj.

Belgija: Kurtoa, Munie, Aldervireld, Vermalen, Fertongen, Vicel, Najngolan, Mertens (Karasko 70) De Brujne, Azar (Felaini 81), Lukaku (Bačuaj 77)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Russell Westbrook

    26. jun 2016 | 22:53

    Svaka cast Mazicu i ekipi..Ali na sta smo spali, sudije su nam sva radost na Evropskom Sampionatu

  • monika

    26. jun 2016 | 23:59

    Procitajte i ostala sportska desavanja. Veliko BRAVO za DELFINE, KOSARKASE I ODBOJKASE..NIJE SVE U FUDBALU!! A od sutra navijamo za NOLETA!!!!

  • Неле

    27. jun 2016 | 00:00

    Белгија лагано до финала.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA