Đorđević najavio Srbija - Hrvatska: Nema ovde mesta za patriotske izjave

O tenzijama pred ovaj odlučujući duel, selektor Srbije kaže da se ne treba osvrtati na prošlost

  • 6

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević uoči četvrtfinala protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama izjavio je da je taj meč od velikog značaja za obe selekcije i da nema mesta za velike patriotske izjave.

- Mislim da više nema mesta nekim velikim patariotskim izjavama. Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah  izjavio ej Ðorđević, a prenosi sajt KSS.

O tenzijama pred ovaj odlučujući duel Ðorđević kaže da se ne treba osvrtati na prošlost.

- Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama.

Prema njegovim rečima Srbija i Hrvatska forsiraju potpuno drugačiji stil igre.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate - poručio je Ðorđević.

Mec između Srbije i Hrvatske igra se u četvrtak a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Australija – Litvanija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    16. avgust 2016 | 20:09

    Pametan covek,komsije naucite bar nesto

  • SamoSlogaSrbijuSpasava

    16. avgust 2016 | 22:28

    Pametno! Svidja mi se što naši igrači kuliraju na provokacije! Oni će svoj komentar dati na parketu! Idemooo SRBIJAA breee!!

  • Звезда

    16. avgust 2016 | 20:24

    Не треба изјаве. Уђете, зауставите Богдановића и Шарића, играче са српским презименима код њих, и рвати су ћао аморе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA